Κύρωση δασικού χάρτη των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Mε την υπ’ αριθμ. 406042/9.11.2022 (Δ΄ 880) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών Υ.Π.ΕΝ. κυρώθηκε μερικώς ο δασικός χάρτης των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στον εν λόγω δασικό χάρτη αποτυπώνονται με:

  1. με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 όπως ισχύει.
  2. με κίτρινο περίγραμμα και κίτρινη διαγράμμιση, τα τμήματα που αποτελούν εκτάσεις που δεν διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ο ανωτέρω δασικός χάρτης καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτόν με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα οποία αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει.

Επί των ανωτέρω εκτάσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στην παράγραφο 5 του ως άνω άρθρου 3, ως προς τις χορτολιβαδικές και τις πετρώδεις και βραχώδεις εκτάσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της ως άνω παραγράφου.

Ο οριστικός δασικός χάρτης φυλάσσεται και τηρείται από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Έβρου στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Τα λοιπά τμήματα του αναρτημένου δασικού χάρτη, για τα οποία είτε ασκήθηκαν αντιρρήσεις είτε εξαιρέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα της με αριθμό πρωτ. 307231/15-09-2022 (ΑΔΑ: 64Ζ14653Π8-ΟΛΚ) Απόφασης θεώρησης της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, αποτελούν τον προσωρινό δασικό χάρτη, της παρ. 7 του άρθρου 17 ν. 3889/2010.

ΠΗΓΗ dasarxeio.com

Προηγούμενο άρθρο“Δεύτερη” ευκαιρία στους δήμους να υποβάλουν τη προβλεπόμενη γνώμη τους, για τις τιμές ζώνης στην περιοχή τους (γράφει ο Μενέλαος Μαλτέζος)
Επόμενο άρθροΚώστας Καραμανλής: Πλήρης ανάταξη του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου της Ανατολικής Μακεδονίας το 2023