Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία εχει εξελιχθεί σε πανδημία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, μετά από συνεδρίαση του της 12.3.2020, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την παράσταση τους ενώπιον των ακροατήριων όλων των δικαστηρίων κάθε βαθμού, για χρονικό διάστημα τουλ. 14 ημερών, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκτεταμένης διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Ο κίνδυνος όμως για την δημόσια υγεία παραμένει, εάν δεν ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων.

Το Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υπουργείο Υγείας οφείλουν να λάβουν προληπτικά μέτρα, για τον περιορισμό του κινδύνου της διάδοσης του κορωνοϊού στις δικαστικές αίθουσες, για να μην βιώσουμε καταστάσεις ανάλογες αυτές που βιώνει η Ιταλία.

Το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, δεν πρέπει να γίνει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού στον Νομό Έβρου. Δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε την υγεία εκατοντάδων πολιτών, υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων λόγω της αναγκαστικής καθημερινής τους παραμονής στους χώρους των Δικαστηρίων.
Κάθε κρίση θέλει ψυχραιμία, θάρρος και καλά αντανακλαστικά.
Σημαντικό είναι να αναλάβουμε όλοι ατομική ευθύνη για την πρωτόγνωρη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί.

Η Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου                                            Γεώργιος Νοτόπουλος

Προηγούμενο άρθροYπουργός Υγείας: Κάντε τώρα αιτήσεις… για άμεσο διορισμό
Επόμενο άρθροΕΒΡΟΣ: Μέχρι και… ανεμιστήρα επιστράτευσαν οι ελληνικές Αρχές! – Αποτελεί απάντηση στα δακρυγόνα