Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στον Κοσμά Πανταζή και στο radiomax.gr ο πρώην Υπεύθυνος των τμημάτων χάντμπολ των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου Δημήτρης Χαραλαμπάκης μίλησε για όλα.

Για την στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, για το θέμα του γηπέδου, για τα οικονομικά του συλλόγου και βέβαια για την πρόσφατη παραίτηση 5 μελών του ΔΣ μεταξύ των οποίων και του ιδίου, αλλά και για την επιστροφή αυτών των μελών και την υποψηφιότητα τους στις εκλογές που έρχονται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

«Στο μυαλό των υπευθύνων θα είμαστε πάντα το χαντμπολάκι»

Μείναμε έκπληκτοι όταν μάθαμε ότι 5 μέλη των Κυκλώπων παραιτήθηκαν, αν σκεφτούμε μάλιστα πως πέρυσι ανεβάσατε την ανδρική ομάδα κατηγορία. Πώς φτάσατε σε αυτή την απόφαση;

-Είμαστε ένας αθλητικός σύλλογος που παράγει έργο για τη πόλη μας, εκπροσωπούμε την Αλεξανδρούπολη σε τουρνουά στο εξωτερικό, διοργανώνουμε τουρνουά χειμώνα (Κυκλωπάκι) και καλοκαίρι (beach handball) φέρνοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Δουλεύουν ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ, εμπορικά καταστήματα και όλα αυτά μέσα σε 4 χρόνια, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανέναν. Κουραστήκαμε να παλεύουμε μόνοι μας με όλους και να μην έχουμε συμπαράσταση. Στο μυαλό των υπευθύνων θα είμαστε πάντα το χαντμπολάκι. Δεν θα ξεχάσω σε κουβέντα που είχα με κάποιον υπεύθυνο για τις ώρες προπόνησης στο κλειστό γήπεδο που μου είπε: έλα που θέλετε ίδιες ώρες με το βόλεϊ. Εσείς είστε χάντμπολ. Για το πρωτάθλημα Ελλάδος στο beach handball μου είπαν: σιγά το πρωτάθλημα, μόνοι σας αγωνίζεστε. Ναι μόνοι μας αγωνιζόμαστε όλο αυτόν το καιρό και κουραστήκαμε, έτσι καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση.

«Συγκινητικός ο κόσμος»

Την Κυριακή έρχονται εκλογές για το σύλλογο και θα είστε εκ νέου υποψήφιοι. Τι σας έκανε να επιστρέψετε;

-Δεν θα κρύψω ότι με συγκίνησε η αγάπη του απλού φίλαθλου κόσμου της πόλης μας. Όλες αυτές τις ημέρες εμένα αλλά και τα υπόλοιπα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. όπου και να ήμασταν μας λέγανε ότι δεν πρέπει να φύγουμε, πως πρέπει να παλέψουμε για αυτή την ομάδα και πως πρέπει να “βάλουμε πλάτη” σε αυτή τη δύσκολη εποχή ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το χάντμπολ στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι και κάτω από την συναισθηματική πίεση και με κίνητρο την αγάπη για την ομάδα δημιουργήσαμε ένα νέο συνδυασμό. Παλιά και καινούργια πρόσωπα μαζί ξανά διεκδικούμε τη διοίκηση της ομάδας.

«Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων μας»

Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του συλλόγου;

-Στα μαύρα τους τα χάλια. Έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά, ομοσπονδία, γενική γραμματεία, περιφέρεια, δήμος τίποτα. Ότι μπορούμε από χορηγίες και οικονομικές ενισχύσεις από τους επαγγελματίες της περιοχής μας και από τους φίλαθλους μας. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, ότι μπορεί ο καθένας είτε είναι λαχεία ή κάρτες διαρκείας ή να έρθει στο γήπεδο να δει τις ομάδες μας και να μας ενισχύσει με το εισιτήριο. Για φέτος έχουμε προγραμματίσει κάποιες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θέλουμε όλο το κόσμο κοντά μας.

«Θα παλέψουμε όλοι ενωμένοι»

Ποιοι είναι οι στόχοι των τμημάτων των Κυκλώπων για τη νέα σεζόν;

-Ο στόχος για την ανδρική ομάδα είναι η παραμονή της στην κατηγορία. Είναι κάτι δύσκολο γιατί όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο μας είναι πολύ δυνατές και με εμπειρία στην Α2. Θα παλέψουμε όλοι μαζί, παίκτες, διοίκηση, προπονητές και φίλαθλοι ενωμένοι και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.
Για τις γυναίκες μας τα πράγματα είναι πιο άπλα, στόχος είναι να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια μια δυνατή ομάδα ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

«Μείον για τα τις ακαδημίες μας οι χώροι προπόνησης»

Πείτε μας δύο λόγια για τα τμήματα υποδομής, για τη δουλειά που γίνεται και για τα ταλέντα που βγαίνουν.

-Στα ηλικιακά τμήματα γίνεται η πιο δύσκολη, άλλα και συγχρόνως η πιο σημαντική δουλειά για τον σύλλογο. Χτίζονται οι ομάδες του αύριο σε άνδρες και γυναίκες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι χώροι προπόνησης, δυστυχώς το προθερμαντήριο της Μαΐστρου δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες των συλλόγων της πόλης και έτσι αναγκαστικά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε και άλλα τμήματα παρόλο που έρχονται συνέχεια καινούργια παιδιά. Τη περσινή σεζόν είχαμε περίπου 150 παιδιά στις ακαδημίες μας και με το ζόρι χωρούσαν στις προπονήσεις, για φέτος ζητήσαμε επιπλέον ώρες από των αθλητικό οργανισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και νέα τμήματα.

«Μεγάλο θέμα το γηπεδικό»

Πιστεύετε ότι η πόλη μας έχει τις υποδομές εκείνες που πρέπει να έχουν οι ομάδες;

-Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που το συζητάμε πολλά χρόνια. Δυστυχώς έχουμε ένα μονό γήπεδο και αυτό πολύ παλιό για όλους τους συλλόγους, ποιος να πρωτό κάνει προπόνηση εκεί μέσα και σε τι συνθήκες. Όταν βρέχει τρέχουν νερά, το χειμώνα η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν μέσα στο γήπεδο και πολλές φορές κάνουμε προπόνηση στις 12 το βράδυ; Θέλω να πιστεύω ότι με το νέο κλειστό που μας υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος θα λυθούνε πολλά προβλήματα, αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να το δούμε κατασκευασμένο θέλουμε πολύ καιρό ακόμη. Ως τότε υπομονή από όλους μας, αλλά και δίκαιη αντιμετώπιση όλων χωρίς διακρίσεις.

«Μπράβο στην Κεπεσίδου, μπράβο και στους προπονητές»

Κάντε μας ένα σχόλιο για τη Νικολίνα Κεπεσίδου που κλήθηκε στην Εθνική Κ15 για καμπ προετοιμασίας στην Προσοτσάνη.

-Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κεπεσίδου πρώτα απ όλα για το ήθος και τον άριστο χαρακτήρα της και βέβαια συγχαρητήρια για τις αθλητικές της επιδόσεις. Ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας που είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνει πολλές φορές υπερήφανους στο μέλλον. Της εύχομαι να είναι το μυαλό της στη θέση του, να είναι καλή μαθήτρια και πάντα επιτυχίες στη ζωή της. Θέλω να πω και ένα ευχαριστώ στους προπονητές των ηλικιακών μας τμημάτων για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και είμαι σίγουρος πως θα βγούνε από την ομάδα μας και άλλα παιδιά που θα μας κάνουν υπερήφανους στο μέλλον.

«Πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας»

Υπάρχουν προσωπικοί στόχοι για εσάς;

-Κατηγορηματικά ΟΧΙ, δεν έχω βλέψεις ούτε πολιτικός να γίνω ούτε πρόεδρος της ομοσπονδίας, με ενδιαφέρει η ομάδα γιατί είμαι μέλος της από μικρό παιδί και παλεύω για το κάλο της. Άλλωστε μερικές φορές τα λέω “λαϊκά” και δεν είμαι αρεστός στους συνομιλητές μου. Πάνω απ όλα είναι το καλό της ομάδας. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε κάποιους συλλόγους της πόλης μας και σε κάποιους “φίλους” μας: Αφήστε ήσυχους τους Κύκλωπες, ασχοληθείτε με τις ομάδες σας σε όποιο άθλημα και αν είναι και μακριά από εμάς.

«Να γίνει το χαντμπολάκι ΧΑΝΤΜΠΟΛ»

Ποιοι είναι οι στόχοι σας αν είστε και πάλι στο ΔΣ;

-Όπως σας είπα ο μεγάλος στόχος μας είναι να κάνουμε το χαντμπολάκι ΧΑΝΤΜΠΟΛ στο μυαλό αυτών που το βλέπουν έτσι. Θέλουμε να έχουμε τον σύλλογο οργανωμένο σε όλα τα επίπεδα και αν μπορέσουμε να είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, αυτό θα γίνει μέσα από τις δράσεις που θέλουμε να προγραμματίσουμε. Υπάρχει το πλάνο, υπάρχουν τα άτομα να το υλοποιήσουν. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου για να τα καταφέρουμε.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΔείτε την υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΗ ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία της Δ.Ε.Θ.