Δύο ελικόπτερα Kiowa που επιτηρούν στον ποταμό Έβρο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιούν επιχείρηση επιτήρησης των βορείων συνόρων του Έβρου.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο του kranosgr.com και τον Ηλία Προύφα, τα δύο ελικόπτερα εδώ και αρκετή ώρα βρίσκονται ακινητοποιημένα στον αέρα, απέναντι από την περιοχή της Σαγήνης, προς την πλευρά της συνοριογραμής, κάτι που σημαίνει πως έχουν ”κλειδώσει” επίγειο στόχο, τον οποίο και παρακολουθούν με τα επίγεια σύγχρονα μέσα που διαθέτουν.

Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια απόπειρα λαθροεισβολής, από ομάδα μεταναστών οι οποίοι και εντοπίστηκαν από τα δύο ελικόπτερα, που νυχθημερόν παρακολουθούν την περιοχή.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει αποκλειστικά στο kranosgr.com, από τις 2 Αυγούστου, ζεύγος ελικοπτέρων Kiowa, ξεκίνησε να επιτηρεί στον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένα την περιοχή του ποταμού, όπου βρίσκονται οι μονάδες της πρώτης γραμμής, τα φυλάκια και τα παρατηρητήρια του στρατού μας.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έξοδο του Αμπντουλ Χαμίτ Χαν, στην Ανατολική Μεσόγειο και κάτω από άκρα μυστικότητα, τα δύο ελικόπτερα Kiowa, είχαν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από την 1η ΤΑΞΑΣ, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, προς ενίσχυση των εκεί δυνάμεων του Δ’ΣΣ, αντικαθιστώντας ζεύγος πεπαλαιωμένων ελικοπτέρων Χίουι.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος έχοντας τη στήριξη και έγκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, εκτός από την μεταφορά καταδρομέων στο Βόρειο Έβρο, έδωσε εντολή στον Ταξίαρχο Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ, Γιάννη Χειμαριό, για μετακίνηση των δύο ελικοπτέρων στον Έβρο, τα οποία έχουν τη δυνατότητα, να επιτηρούν και εφόσον απαιτηθεί να επιχειρούν, με όλα τα σύγχρονα μέσα.

Δείτε βίντεο από το kranosgr.com:
Προηγούμενο άρθροΈβρος: Δύο νεοσσοί γύπες σπάνιου είδους ζουν ξανά ασφαλείς στο δάσος της Δαδιάς
Επόμενο άρθροΕσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου (ΦΩΤΟ)