Εικοσιένα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να μεταβούν στον Έβρο και να ενισχύσουν τις ελληνικές Δυνάμεις για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα.

Τηn διμοιρία επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε:

«Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Μόλις εκφράστηκε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η ανάγκη που έχει η Ελλάδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αμέσως έδωσε εντολές όπως ετοιμαστεί άμεσα μια δύναμη, μια διμοιρία, από επίλεκτα στελέχη της Αστυνομίας. Μέσα σε λίγες ώρες η διμοιρία ετοιμάστηκε και αναχωρεί με πολεμικό αεροσκάφος για την Αλεξανδρούπολη, για να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και στην φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης.

Ευθύς λαμβάνοντας τις εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συζητήσαμε τόσο για την Δύναμη που θα στέλναμε όσο και για τα καθήκοντά τους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τον οποίο επικοινώνησα εκ νέου προ ολίγου, μου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδος. Πιστεύω ότι τα παιδιά, τα μέλη της διμοιρίας, θα παραμείνουν εκεί για όσο καιρό χρειαστεί, για να πράξουν το καθήκον τους.»

Αμέσως μετά από την αναχώρηση της Δύναμης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβίβασε τις ευχαριστίες του προς την Κυπριακή Δημοκρατίας και ιδιαίτερα προς τον Προέδρο Αναστασιάδη για την άμεση ανταπόκρισή του και ανέφερε προς τον κ. Σαββίδη ότι αύριο θα επισκεφθεί την κυπριακή αποστολή στον Έβρο.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν μια τέτοια βοήθεια αναμένεται να σταλεί από χώρες της ΕΕ προς την Κύπρο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ανέφερε πως «το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης το αντιμετωπίζουμε κι εμείς στην Κύπρο. Τις τελευταίες μέρες δε υπήρξε έξαρση του φαινομένου αυτού. Επίσης, η χώρα μας, από όλες τις χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη τον γηγενή πληθυσμό. Έχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 3,8% σε παράτυπους μετανάστες και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμπαράσταση, που αναμένουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗ www.sigmalive.com

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκης Άνθιμος: “Οι ευθύνες μας για την Θράκη και τα νησιά μας”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Πέτροβιτς: “Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , να προσλάβουν και τους επιλαχόντες Συνοριοφύλακες”