Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας είναι Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Απευθύνεται σε απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή σε όσους δεν ολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο και ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό, από τις 4:30 μ.μ έως τις 8:30μ.μ.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Πολλοί από τους αποφοίτους συνέχισαν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, στο Εσπερινό Λύκειο ή στο Γενικό Λύκειο, σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ άλλοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ, βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2015 και συνεχίζονται για όλο το Σεπτέμβριο.

Καλούμε όσους επιθυμούν να εγγραφούν να προσέρχονται στο Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας, στη διασταύρωση των οδών Ευριπίδου – Ζίγκμπουργκ & Μ. Μπότσαρη (πρώην στρατόπεδο Σταθάτου), καθημερινά κατά τις ώρες 9π.μ – 2μ.μ και 6.30μ.μ. – 8.00μ.μ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) φωτοτυπία του δελτίου αστ. ταυτότητας β) τίτλος σπουδών  (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών Γυμνασίου) και γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552023393 ή 6945773915 καθημερινά από τις 9:00π.μ.-2:00μ.μ. και από τις 6:30μ.μ – 8:00 μ.μ

Για το ΣΔΕ Ορεστιάδας

Ο Διευθυντής

Κυρκούσης Αθανάσιος

Προηγούμενο άρθροΟνομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου
Επόμενο άρθροΟ Πρωτογενής Τομέας στον Έβρο εκπέμπει SOS