Τελέστηκαν νωρίτερα σήμερα τα εγκαίνια στα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Αλεξανδρούπολης, στο 2ο χμ Αλεξανδρούπολης – Παλαγίας, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κύριου Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών έχει σκοπό να παρέχει εξατομικευμένη ενημέρωση και κατά περίπτωση υποστήριξη σε προβλήματα υπερχρέωσης.
Το γραφείο σκοπεύει ακόμη να συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος της υπερχρέωσης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για μια νέα ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Αλεξανδρούπολης, θα στεγάζεται προς το παρόν στο χώρο του ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης στο δρόμο Αλεξανδρούπολης-Παλαγίας.

Ο Υπουργός κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι οι υπάλληλοι θα εξηγούν τα δικαιώματα και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά γύρω στις 150.000 μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τόσο ο αναθεωρημένος Ν. Κατσέλη (Ν.Σταθάκη) για τα νοικοκυριά, τους πρώην εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός για τις επιχειρήσεις προστατεύουν αυτόματα με αίτηση σας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Για τα νοικοκυριά και τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται στον αναθεωρημένο Ν.Κατσέλη-Σταθάκη προστασία της πρώτης κατοικίας έως για την οποία υποβάλλεται αίτηση ως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018. Η προστασία εξασφαλίζεται με μία αίτηση. Άμεση ενημέρωση και δωρεάν υποστήριξη παρέχεται με ραντεβού στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Στις 3/5/2017, ψηφίστηκε ο Νόμος του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για τις επιχειρήσεις, νόμος ο οποίος για πρώτη φορά σε εξωδικαστικό επίπεδο παρέχει ισχυρά κίνητρα για την ένταξη μίας επιχείρησης η οποία επαπειλείται με αδυναμία πληρωμών ή που ήδη αδυνατεί να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της, σε μία καινοτόμο, δομημένη, γρήγορη και αυστηρά χρονικά οριοθετημένη εξωδικαστική διαδικασία διαπραγμάτευσης με όλους τους πιστωτές τις (ΔΟΥ, Ασφ.Ταμεία, Τράπεζες και λοιπούς ιδιώτες Πιστωτές). Ο μηχανισμός αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και θα μπορούσε να καταλήξει σε αμοιβαία επωφελείς ρυθμίσεις για τις δύο πλευρές. Στον Νόμο ήδη προβλέπεται ρητά πρωτοφανής ευελιξία του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων -ως πιστωτών-, με δυνατότητα απομείωσης βασικής οφειλής, προστίμων και προσαυξήσεων και παράλληλη επιμήκυνση παλαιών οφειλών έως 120 δόσεις.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: “Οι χαμένες ευκαιρίες για το Παλιό Νοσοκομείο και οι διαχρονικές ευθύνες του κ. Λαμπάκη”
Επόμενο άρθροΣεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος προς μαθητές: “Μετατρέψτε την επιβολή της αργίας σε ελευθερία!”