«Το πρώτο ζήτημα είναι οι Ιδιωτικές Κλινικές. Το νομοσχέδιο βάζει κοινούς κανόνες για όλες τις κλινικές, ενοποιεί τις διάσπαρτες διατάξεις που τις αφορούν, εκσυγχρονίζει τις κλινικές, το πλαίσιο λειτουργίας τους και τις σχέσεις τους με το προσωπικό.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αντικαθιστώντας καθολικά το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε καταντήσει συνώνυμο διαφθοράς, διαπλοκής και ασυδοσίας. Το τρίτο ζήτημα είναι η σύσταση ενός Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, ιδιαίτερα απαραίτητο μιας και έχει στόχο τον καρκίνο και την αντιμετώπισή του, τις νέες θεραπείες, την φροντίδα των ασθενών κ.α., ένα πολύ σημαντικό βήμα που έλειπε από την χώρα μας. Στις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, ξεχωρίζουν το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και ο Ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας που διασφαλίζει την ταχύτερη διάγνωση και την αποτελεσματική παρακολούθηση του ασθενή, ο εκσυγχρονισμός της συνταγογράφησης των ναρκωτικών σκευασμάτων, η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών που εξασφαλίζει την προστασία αυτών των ανθρώπων από κινδύνους υπερδοσολογίας και επιμολύνσεων, η κυκλοφορία ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς νικοτίνη, θέματα καθορισμού προϋποθέσεων χορήγησης ανθυγιεινών επιδομάτων καθώς και ρυθμίσεις για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων οργάνων, ιστών και κυττάρων. Μετά και την ακρόαση των φορέων που σχεδόν στην πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν θετικά υπέρ του νομοσχεδίου, σας καλώ να το υπερψηφίσετε.”

Περίληψη εισήγησης του Βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Καΐσα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία

Προηγούμενο άρθροΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά προκαλεί αναστάτωση με τις υπουργικές αποφάσεις του στην εκπαιδευτική κοινότητα”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Γιάννη Ζαμπούκη και συνεργατών του με την την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος»