Εκδήλωση στο πλαίσιο της σειράς «Business Transformation Stories» του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου στην Αλεξανδρούπολη. 
Την τρίτη εκδήλωση της σειράς με τίτλο «Business Transformation Stories ΙΙΙ» διοργανώνει το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΑΕΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 με έναρξη στις 18:30, στο Νομαρχείο  Αλεξανδρούπολης.

Η σειρά εκδηλώσεων «Business Transformation Stories», αποτελεί μία πρωτοβουλία της Επιτροπής Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΑΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της αξίας του διαλόγου μεταξύ των επιχειρήσεων, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σε πολλούς τομείς. Η ανάγκη μετασχηματισμού των επιχειρήσεων λόγω της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, η υιοθέτηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, η προσαρμογή στις αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον και στις δεξιότητες που απαιτούνται από το ανθρώπινο δυναμικό στις μέρες μας, παραμένοντας βιώσιμες, οδηγούν στην εξέλιξη και μεταμόρφωση των επιχειρήσεων.

Μετά από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εδραιωμένες επιχειρήσεις  αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής καλούνται στην Αλεξανδρούπολη να μιλήσουν για την εμπειρία τους αλλά και να αναδείξουν τις πρακτικές που ακολούθησαν στον μετασχηματισμό των οργανισμών τους ή σε αλλαγές στον εργασιακό χώρο, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στη πρώτη ενότητα της εκδήλωσης που έχει τίτλο «Digital Transformation & Artificial Intelligence», οι συμμετέχοντες μοιράζονται την εμπειρία τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ουσιαστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των εταιρειών τους και στο πως η αλλαγή αυτή επιφέρει προστιθέμενη αξία στους πελάτες τους.

Στην δεύτερη ενότητα «Workplace Τransformation», συζητείται ο μετασχηματισμός στο χώρο εργασίας, οι δεξιότητες που χρειάζονται πλέον από το ανθρώπινο δυναμικό και το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της συνεργασίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της δέσμευσης των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε και η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΑΕΕ, «σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς, συνεργασία και ο ανοικτός διάλογος μπορούν να βοηθήσουν στον ουσιαστικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και στην διατήρηση μιας πορείας ανάπτυξης. Από τη μία πλευρά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, βοηθώντας τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους για πιο σταθερά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, για μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και στην εξέλιξη του εργασιακού περιβάλλοντος. Από την άλλη, μεγάλες, εδραιωμένες επιχειρήσεις διαθέτουν πλήθος γνώσεων και μακροχρόνια εμπειρία, που μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν στις νεοφυείς».

Συμπληρώνοντας τη δήλωση της κας Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, τόνισε: «Η συνεργασία μεταξύ εδραιωμένων, νεοφυών και εν γένει νέων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του τοπικού οικοσυστήματος και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας. Το Επιμελητήριο Έβρου έχει επενδύσει στην ενίσχυση της θέσης της ΠΕ στην οικονομία της γνώσης και η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ακόμη δράση υπο αυτό το πλαίσιο».

Προηγούμενο άρθροΘεοφάνης Μαλκίδης: Το ατιμώρητο, μέχρι σήμερα, έγκλημα-ολοκαύτωμα των Γερμανών κατακτητών και των συνεργατών τους, στους Πύργους Εορδαίας
Επόμενο άρθροΤραγικό δυστύχημα στη Σαμοθράκη: Ψαροντουφεκάς σκοτώθηκε από διερχόμενο σκάφος