Σε 362 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων δύο ετεροδημοτών, θα ψηφίσουν στις 21 Μαΐου 2023 οι 159 χιλιάδες εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του Έβρου και οι 5,5 χιλιάδες των ειδικών εκλογικών καταλόγων, αυξημένοι κατά 18% σε σχέση με τις εκλογές του 2019.
Στις περασμένες εκλογές, είχαν λειτουργήσει επίσης 362 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων μόνον ένα ετεροδημοτών, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 161.581 και 4,5 χιλιάδες στους ειδικούς εκλογικού καταλόγους, με την αποχή να φθάνει στο 48%!
«Υπάρχει μια αύξηση των τμημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα του νομού, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα και μείωση των εκλογικών κέντρων σε χωριά», παρατήρησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα Εύη Κώττη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που έχει την οργανωτική ευθύνη των εκλογών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλες οι προετοιμασίες θα εξελιχθούν ομαλά και στους χρόνους που πρέπει, «ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για τις εκλογές».
Για τον Έβρο, ψηφοδέλτιο κατήρτισαν 28 κόμματα, από τα συνολικά 36 που πήραν επικύρωση από τον Άρειο Πάγο.
Στις εκλογές του 2019, 17 ήταν τα κόμματα που είχαν «κατεβάσει» ψηφοδέλτιο στον νομό, από τα 24 συνολικά που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.
Η κλήρωση για τις εφορευτικές επιτροπές αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, στα κατά τόπους Πρωτοδικεία.
Όσο αφορά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, η διαδικασία αλλάζει και θα γίνει με συσκευές ασφαλούς μετάδοσης, που θα παραδοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, από τους δήμους, μαζί με τους εκλογικούς σάκους.
Προηγούμενο άρθροΔήμος Αλεξανδρούπολης: Επείγουσα ανακοίνωση για υποβολή οριστικών αιτήσεων ΠΣΕΑ
Επόμενο άρθροΧάος στην Τουρκία την επομένη των εκλογών (γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης)