«Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» δήλωσε στην εφημερίδα Independent, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μολλά Μουχάμεντ Γιακούμπ, ζητώντας από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν «σεβασμό» και αποδοχή της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν.

«Η Τουρκία είναι μία χώρα με την οποία θέλουμε να στήσουμε στενές σχέσεις. Από τον Ερντογάν επιθυμούμε να μας σέβεται. Η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία φιλοξενεί πολλούς Αφγανούς και μία χώρα με την οποία επιθυμούμε στενές σχέσεις. Εμείς δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» δήλωσε.

taliban_turkey_ekso
«Η Καμπούλ πολύ σύντομα θα περάσει στον έλεγχο μας. Όλος ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί την νίκη του ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν. Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε στενές σχέσεις με τις χώρες που θα μας αναγνωρίσουν. Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία καμιά χώρας στα εδάφη του Αφγανιστάν. Σε σύντομο διάστημα θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο για τις ξένες κατοχικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στα εδάφη του ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν ανεξαρτήτως χώρας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Με τίτλο: «Ταλιμπάν: Βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» η τουρκική ενημερωτική πύλη gazeteduvar.com.tr, αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του εκπρόσωπου των Ταλιμπάν

ΠΗΓΗ  www.protothema.gr
Προηγούμενο άρθροΝίκος Χαρδαλιάς: Παραμένει στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους μετά το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο
Επόμενο άρθροΕπιστολή Ασημακοπούλου προς Μπορέλ με θέμα τις καταχρηστικές κρατήσεις και απελάσεις Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής από τις Τουρκικές αρχές