Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του τακτικού ορκωτού δικαστηρίου που δίκαζε σήμερα την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη, που συγκλόνισε την Αλεξανδρούπολη.

Η δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη έγινε το πρωί της 28ης Απριλίου 2014. Περί τις 08.15, οι δράστες, οι οποίοι ανέμεναν τον 63χρονο να βγει από το σπίτι του, τον ακολούθησαν την ώρα που εκείνος οδηγούσε το όχημά του προς τον χώρο της εργασίας του και, αφού τον ακινητοποίησαν πολύ κοντά στην οικία του, τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες.

Αρχικά είχε συλληφθεί ο ένας δράστης 43 ετών ενώ μετά από έρευνες της αστυνομίας διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση άλλων επτά ημεδαπών, ηλικίας 31, 32, 33, 34, 40, 44 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία. Από τους 8 σε δίκη παραπέμφθηκαν 5 άτομα τα οποία δικάζονταν σήμερα. Πρόκειται για τους 2 δολοφόνους και 3 ακόμα άτομα που δικάστηκαν ως εμπλεκόμενοι.

Ο ένας εκ των δολοφόνων καταδικάστηκε σε ισόβια συν 22,5 χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση. Ο δεύτερος σε 22,5 χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση. Οι 3 εμπλεκόμενοι που είχαν παραπεμφθεί κρίθηκαν αθώοι.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν καταδικαστική για όλους τους εμπλεκόμενους. Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί και πριν λίγο μετά από 10 ώρες συνεδρίασης ανακοινώθηκε η απόφαση

http://www.alexpoli.g

Προηγούμενο άρθροΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ LNG
Επόμενο άρθροΤέλος ο Αλέκος Παναγιωτίδης από τη Νίψα!