Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Χιλή, η τουρκική πολεμική αεροπορία διέταξε “πορτοκαλί συναγερμό”, γεγονός που συμβολίζει την πλήρη ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χειριστές θα αποφασίζουν δίχως εντολής αν θα ανοίξουν πυρ ή όχι.

Τα αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας στις αεροπορικές βάσεις, συνεπάγονται πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, με άμεση ανταπόκριση των πιλότων δίχως εντολές από το επιτελείο.

Η ετοιμότητα αυτή έρχεται λίγο μετά την κατηγορία της Τουρκίας για παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος. Παράλληλα, θυμίζουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλούσε δηλώνοντας πως αυτή η πράξη θα φέρει σοβαρές συνέπειες, το βάρος των οποίων θα πέφτει στις πλάτες της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πριν λίγες μέρες είχε δώσει εντολή για προσομοίωση προετοιμασιών για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια η διαταγή αφορούσε μόνο την ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα τον Υπουργό Άμυνας, Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Βίκτορ Μποντάρεβ.

Αυτή η κίνηση της Τουρκίας θα έχει πιθανό αντίκτυπο και στο Αιγαίο, αφού οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορούν να δράσουν δίχως εντολές, όπως κρίνουν αυτοί.

www.voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΤο Φιλοζωικό Σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης , έκοψε την βασιλόπιτα του