Έκτακτη σύσκεψη για το φλέγον θέμα της Νοσηλευτικής Σχολής του Διδυμοτείχου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, με την συμμετοχή των τοπικών θεσμικών εκπροσώπων.

Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Ανώτατη Εκπαίδευση Βασίλη Διγαλάκη, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης. Αφού εξέτασαν την διαμορφωθείσα κατάσταση, τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκαν την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, την προοπτική μεταφοράς της Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης του οπίου τώρα αποτελεί παράρτημα, αποφασίστηκε να γίνει ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε αυτήν θα κληθούν να πάρουν μέρος ο

  • δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο
  • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνός, ο
  • επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης,
  • ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, τ
  • Οι βουλευτές Έβρου και
  • ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις, να καταθέσουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πόλης και του νομού τις απόψεις τους και να βρεθεί η καλύτερη λύση. Γιατί όσο παραμένει αυτή η… ερμαφρόδιτη κατάσταση ως έχει, συνέχεια απαξιώνεται η Σχολή Νοσηλευτικής.

Στόχος είναι η ενίσχυση της παρουσίας Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη, ενισχυμένης τόσο από άποψη αριθμού φοιτητών, με ύπαρξη εργαστηρίων ώστε να απαιτείται δια ζώσης παρακολούθηση και ενίσχυση με ένα ακόμα Τμήμα, ώστε να υπάρχουν δύο Τμήματα Πανεπιστημιακού επιπέδου στο Διδυμότειχο. Κι αυτή είναι ασφαλώς και μια από τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν και να εγκρίνει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που συγκροτείται με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε 6 μήνες θα παραδώσει το πόρισμα της.

 

ΠΗΓΗ evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΈρχονται νέα αποδυτήρια-ντουζ στις παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΜε ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου