Ακόμη έναν θάνατο από κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα Τετάρτη η Τουρκία, που ξεκίνησε να υιοθετεί μέτρα κατά του ιού τις τελευταίες ημέρες. Τα κρούσματα εκτοξεύονται, ενώ η αδράνεια της κυβέρνησης τις πρώτες κρίσιμες μέρες έχει αρχίσει να γυρνάει “μπούμερανγκ”.

Παράλληλα, το τουρκικό καθεστώς άρχισε τις συλλήψεις που αφορούν “αβάσιμες και προκλητικές” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορωνοϊού για την καταστολή ανθρώπων που διαφωνούν ή θεωρούνται “επικίνδυνοι” για το αυταρχικό καθεστώς.

Πρόκειται για έναν άνδρα 61 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Μάλιστα τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν από τα 98 στα 191 μέσα σε ένα 24ωρο, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός.

Σε κατάσταση συναγερμού ο Τουρκικός στρατός: Τέλος εθνικές & διεθνείς ασκήσεις λόγω κορωνοϊού

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να παραμείνουν στις εστίες τους, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος την Τετάρτη, προέτρεψε τους συμπατριώτες του να μην βγουν από τα σπίτια τους για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές του επαφές, ως ότου υποχωρήσει η απειλή του κορονοϊού.

Στο κλείσιμο των χερσαίων της συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία προχωρά η Τουρκία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό TRT Haber. Υπενθυμίζεται πως χτες, τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνόρων τους.

 

Άρχισε τις συλλήψεις ο Τούρκος πρόεδρος

Οι αρχές της Τουρκίας εντόπισαν 93 υπόπτους που έκαναν «αβάσιμες και προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και προχώρησαν σε 19 συλλήψεις.

Την είδηση γνωστοποίησε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λίγο μετά την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, να αναστείλει τις προσευχές στα τεμένη και να επεκτείνει την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19.

Η Άγκυρα εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση λόγω της άθλιας κατάστασης της τουρκικής οικονομίας και των πολλαπλών μετώπων που έχει ανοίξει στις χώρες της περιοχής.

Οι Τούρκοι πολίτες έχουν αρχίσει να διαφωνούν με τις πρακτικές της κυβέρνησης AKP και ο Ερντογάν επιστρατεύει κάθε μέσο για την καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης δύναται να απειλήσει το καθεστώς του.

www.pentapostagma.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης παραχωρεί προς χρήση στο Π.Γ.Ν.Α τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης για ιατρικό κέντρο εξέτασης ασθενών για κορωνοϊό
Επόμενο άρθρο6 κρεβάτια ΜΕΘ αξίας 18.000 δώρισε στο Νοσοκομείο της πόλης εταιρεία της Ξάνθης