Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήταν ο βασικός λόγος δημιουργίας της πόλης μας, γύρω από το οποίο και κάτω από τη σκέπη του Αγίου Νικολάου, του προστάτου των ναυτικών, κτίσθηκε κάποτε ένα μικρό ψαροχώρι και στο πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκε στη σημερινή μας πόλη, διατηρώντας έτσι τη μακραίωνη ναυτική παράδοση και ιστορία ολόκληρης της πατρίδος.
Για το λόγο αυτό και τιμώντας όλους τους προγόνους μας ναυτικούς που χάθηκαν στη θάλασσα, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλεώς μας θα πραγματοποιήσει και φέτος εκφορά του Επιταφίου στον Λιμένα της πόλεώς μας. Τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα στις 5.30΄ στο μικρό λιμανάκι της πόλης μας θα τελεσθεί από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο η εκφορά του Επιταφίου και Τρισάγιο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν θαλάσση επαναπαυομένων αδελφών μας».
Σας περιμένουμε όλους την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα στις 5.30’ για να προσευχηθούμε για τους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και για να περιφέρουμε τον Επιτάφιο του Χριστού μας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Προηγούμενο άρθροΙωάννης Σιδηράς: “Η Σταυρική Θυσία… είναι η απόλυτη Αγάπη”
Επόμενο άρθροΟλοκλήρωσε το καμπ της στην Αλεξανδρούπολη η Εθνική Ελλάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης