Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας 04.07.2016, μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του ελέγχου και φροντίδας των δεσποζομένων – κατοικιδίων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους όσον αφορά το θέμα της ρύπανσης των δημοσίων – κοινοχρήστων χώρων από τις ακαθαρσίες τους.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μείζων ζήτημα τάξης που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών, την εικόνα της πόλης και καταδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού και ευαισθητοποίησης μιας κοινωνίας, η οποία θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι όλοι μέσα σ’ αυτήν έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και ότι οι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα του ενός εκτείνονται έως εκεί που αρχίζουν τα αντίστοιχα των υπολοίπων μελών του κοινωνικού συνόλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11.07.2016, θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας συνεπικουρούμενων από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξ/πολης και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το Νόμο πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των δεσποζομένων ζώων καθορίζονται από τις διατάξεις του Ν.4039/201, τις τροποποιήσεις του άρθρου 46 του Ν.4235/2014, και καλούμε τους ιδιοκτήτες να ενημερωθούν σχετικά.

Ενδεικτικά το πρόστιμο που ισχύει για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου είναι 100 ευρώ. Επίσης το ζώο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί.

Προηγούμενο άρθρο“Αλεξανδρούπολη Φως στην Ιστορία” αποψε στις 9 απο το κανάλι ΟΤΕ HISTORY
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα ‘ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2016’