Κύριε Υπουργέ,

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχιζόμενη ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σας αποστέλλουμε συνημμένο σχετικό πίνακα).

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του σχολικού έτους και οι ελλείψεις συνεχίζονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών με κορυφαίο την έλλειψη εκπαιδευτικών σε μαθήματα κατεύθυνσης στις τάξεις της Γ΄ Λυκείου.

Η κατάσταση αυτή κύριε Υπουργέ, συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείρηση της περιοχής Διδυμοτείχου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στο Διδυμότειχο υπάρχουν οι περισσότερες ελλείψεις από όλο το νομό Έβρου. Ειδικά στο μάθημα της Βιολογίας κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου (εξεταζόμενο πανελλαδικά μάθημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ) το Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου, είναι το μόνο Λύκειο από όλο τον Ν. ‘Έβρου στο οποίο δεν υπάρχει ακόμη Βιολόγος!

Για ποια ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση μιλάμε όταν υπάρχουν αυτές οι ανισότητες;

Πώς οι μαθητές της περιοχής Διδυμοτείχου θα συναγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στα ίδια θέματα, συμμαθητές τους από την υπόλοιπη χώρα οι οποίοι όμως κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών; Οι όροι θα είναι άνισοι κύριε Υπουργέ και αυτό δεν το δεχόμαστε!

Σε καμία περίπτωση δεν ζητάμε μετακίνηση εκπαιδευτικών από άλλες περιοχές του Ν. Έβρου, εφόσον εκεί καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες. Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε το γιατί, ενώ σας έχουν δηλωθεί έγκαιρα όλα τα κενά και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, δεν προχωρήσατε στην πλήρη κάλυψή τους από την αρχή του σχολικού έτους,  με συνέπεια και κατόπιν του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν προτίμηση, μένουν κενά.

Και φυσικά εσείς το γνωρίζετε εκ προοιμίου ότι θα υπάρξουν κενά όταν δεν διορίζετε τόσους εκπαιδευτικούς όσες και οι ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ,  ζητούμε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις στο Ν. Έβρου και ειδικότερα στο Διδυμότειχο άμεσα!

Οι Θερμοπύλες κύριε Υπουργέ δεν μπορούν να είναι εκπαιδευτικά ανοχύρωτες και να υφίστανται αυτή την δυσμενή διακριτική μεταχείριση σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και ιδίως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που σας έχουν από την αρχή της χρονιάς δηλωθεί για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, νομοθετώντας αν χρειαστεί και ιδιαίτερα κίνητρα (αυξημένη μοριοδότηση, κ.α.) τα οποία να ενισχύσουν την επιθυμία των εκπαιδευτικών να εργασθούν στην περιοχή μας.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε !!!

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γραμματέας

 

Παπανδρούδης Ανδρέας                                                              Μαστρογιώργη Γεωργία

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

    ΣΧΟΛΕΙΑ

 

   
  1ο ΔΣ 2ο ΔΣ 3ο ΔΣ 4ο ΔΣ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ) 5ο ΔΣ
AΓΓΛΙΚΑ 19 ΩΡΕΣ 14 ΩΡΕΣ ΠΕ70      
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 9 ΩΡΕΣ 6 ΩΡΕΣ Π16      
ΘΕΑΤΡ. ΑΓΩΓΗ 7 ΩΡΕΣ     8 ΩΡΕΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 2 ΩΡΕΣ 4 ΩΡΕΣ ΠΕ07 ΕΝΑΣ   2 ΩΡΕΣ
ΤΜ.ΥΠΟΔΟΧΗΣ   ΕΝΑΣ  ΠΕ70 ΕΝΑΣ  
ΠΑΡΑΛ.ΣΤΗΡΙΞΗ   ΕΝΑΣ  ΠΕ70  
ΤΜ.ΕΝΤΑΞΗΣ     ΕΝΑΣ  
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ       16 ΩΡΕΣ
         

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΣΧΟΛΕΙΑ

 

  ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΓΓΛΙΚΑ 1 ΠΕ06 ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΚΟΜΗ
Β΄ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ 1ΠΕ05  
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1ΠΕ11 (ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΚΟΜΗ)  
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1ΠΕ32  

 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

 

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΣΧΟΛΕΙΑ

 

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
 ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΕΠΑΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
6 ΩΡΕΣ(Α’)
8 ΩΡΕΣ
35 ΩΡΕΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
15 ΩΡΕΣ
38 ΩΡΕΣ
ΒΙΟΛΟΓΟΣ
23 ΩΡΕΣ
(Γ’ ΤΑΞΗ)
(ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ)
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
9 ΩΡΕΣ
9 ΩΡΕΣ
ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤ.ΑΓΩΓΗ 6 ΩΡΕΣ(Γ΄)
Προηγούμενο άρθροΓ. Κοντοστάθης: «Πείσμωσε η ομάδα μετά την αποχώρηση Παλέντζα»
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Επιτροπής Περιοχής Α. Μ. Θράκης του ΚΚΕ για τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξ/πολης σε ¨προσωρινή¨ ΝATOϊκή βάση.