Δύο συμμετέχοντες εκπροσωπούν φέτος την Ελλάδα στο Πρόγραμμα Διαστημικών Σπουδών (Space Studies Program), πρόγραμμα διάρκειας εννέα εβδομάδων που καλύπτει τους κύριους τομείς της Διαστημικής και διοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστημικής (ISU).

Ο Κυριάκος Τσιτόγλου (kyriakos.tsitoglou@community.isunet.edu) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τη συμμετοχή του στο SSP στοχεύει να διευρύνει τις γνώσεις του στην ανθρώπινη απόδοση στο διαστημικό περιβάλλον.

Η Αναστασία Κόκορη (anastasia.kokori@community.isunet.edu) είναι πτυχιούχος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο Science Communication από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Συμμετέχοντας στο SSP στοχεύει να διερύνει τους ορίζοντές της σε διάφορες πτυχές της Διαστημικής και να συμμετέχει σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Το ISU στοχεύει στη δημιουργία μελλοντικών ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας στη διαστημική παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με διεπιστημονικό, διεθνή και διαπολιτισμικό χαρακτήρα.

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο TU Delft στηνΟλλανδία σε συνεργασία με το ESA-ESTEC ΣΤΟ Noordwjik και το Leiden University, και σε αυτό συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 36 χώρες, από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς κλάδους.

Η θεματολογία, αυτή τη χρονιά, περιλαμβάνει την παρατήρηση της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαστημικών ρύπων, τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών στη Γη και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη Σελήνη.

Αρχική

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Επόμενο άρθροΟ Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ένταξη στις τάξεις του, ακόμα πέντε ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης