Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ελληνοτουρκικά: Καταρρέει η τουρκική αμυντική βιομηχανία σε συνέχεια του καταποντισμού της τουρκικής οικονομίας.

Άρχισαν στην Τουρκία να ακούγονται οι φωνές εκείνες που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μία από αυτές τις φωνές είναι και ο Τούρκος αναλυτής Μπουράκ Γιλντιρίμ.

«Το κόστος των έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη δεκαετία του 2040 είναι περίπου ύψους 85 δισ. δολαρίων. Παρόλο που δεν είμαστε ενάντια σε κανένα έργο που μπορεί να παραχθεί με εγχώριους πόρους, θα πρέπει να πούμε ότι δεν διαχειριζόμαστε σωστά τους πόρους μας. Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να παρέχουν όγκο εξαγωγών», σημειώνει στο indyturk.com ο Γιλντιρίμ.

«Οι ΗΠΑ αγοράζουν οβίδες Howitzer από τη Σουηδία, μέρη τανκς από τη Γερμανία, φρεγάτες από την Ιταλία και διαχειρίζονται τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς σε συνεργασία με 10 χώρες. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να πραγματοποιήσει έργα αυτής της κλίμακας μόνη της», τονίζει.

«Δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα για να παράγουμε μόνοι μας την απαραίτητη τεχνική γνώση και εμπειρία. Η υποδομή παραγωγής μας για τις πλατφόρμες και τον εξοπλισμό που έχουμε δηλώσει ότι θα παράγεται με εγχώριους και εθνικούς πόρους δεν είναι επαρκής. Πρέπει να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και τα οικονομικά μας προβλήματα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα», αναφέρει ο Γιλντιρίμ.

«Είναι άλλο πράγμα να θέλεις να εξοπλίσεις τον στρατό σου με εντελώς δικές σου δυνατότητες και άλλο είναι να έχεις τα μέσα για να το κάνεις», συμπληρώνει.

Ο Τούρκος αναλυτής θεωρεί εντελώς περιττή και ξόδεμα χρημάτων την κατασκευή του μίνι τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu.

Θυμηθείτε και τα όσα σας είχε αναφέρει το Sportime για την τουρκική λίρα. Η πτώση της κάνει την τουρκική οικονομία να καταρρέει.

Αναγκαστική για την Τουρκία η επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35

«Θα γίνει η ναυαρχίδα του ναυτικού και μας αλλά έχει κοστίσει ακριβά. Δεν μπορούμε να το εξάγουμε. Επιπλέον, το λειτουργικό κόστος θα είναι πολύ υψηλό», σημειώνει ενώ τονίζει πως ειδικά μετά την απόβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 δεν υπάρχει αεροπλάνο που να μπορεί να προσγειωθεί πάνω στο τουρκικό αεροπλανοφόρο.

«Πρέπει να αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο έργο F-35, αυτό το θέμα δεν είναι προς συζήτηση. Το Ισραήλ άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το αεροσκάφος επιχειρησιακά και η Ελλάδα διαβίβασε το αίτημά της για F-35 στις ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους ρωσικούς S-400 ο Γιλντιρίμ χαρακτηρίζει την αγορά τους ως την «πλέον περιττή αγορά της δημοκρατικής ιστορίας» της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Κεμάλ εκτέλεσε και μέλη της ελληνικής Βουλής το 1922, στην Ανατολική Θράκη!!!
Επόμενο άρθροΜε κατεδάφιση απειλούνται οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου