Η κοινή άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με κωδικό όνομα «Ηρακλής» έστειλε μήνυμα-απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα.

Η κοινή άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με κωδικό όνομα «Ηρακλής» έστειλε μήνυμα-απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκε η συντονισμένη άσκηση «Ηρακλής» με μεικτά τμήματα ειδικών δυνάμεων των τεσσάρων χωρών που συμμετείχαν σε αυτό.

Μια κίνηση που αποτελεί απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα, δείχνοντας ότι οι αραβικές χώρες βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας.

Όπως είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, η εν λόγω άσκηση αποτελεί μήνυμα σταθερότητας, συμφιλίωσης, ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στις τέσσερις χώρες.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε πως «μπορεί η ένταση του περσινού καλοκαιριού να μην διατηρήθηκε και φέτος, αλλά οι διαθέσεις της Τουρκίας και ιδίως οι συμπεριφορές της είναι δεδομένες και δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Εάν αποφασίσει ποτέ η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες συμβίωσης των κρατών στον διεθνή περίγυρο, κυρίως το Διεθνές δίκαιιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, τότε μπορούμε να συννενοηθούμε».

Η ασκήσεις έγιναν τόσο από αέρος, από ξηρά, αλλά και θάλασσα. Φουσκωτές βάρκες, Σινούκ και διάφορα σενάρια (διάσωση ομήρων, ανακατάληψη πλοίου, κ.ά) ενώθηκαν σε ένα για να εξαπολύσουν το τελικό στάδιο της άσκησης.

Την ίδια ώρα, πριν την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, ένα F-16 είχε κάνει κατάρριψη από αέρος.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Ερντογάν στήριξε στον ΟΗΕ το Πακιστάν… και η Ινδία απάντησε με μήνυμα στήριξης στην Κύπρο!
Επόμενο άρθροΜε αρχαία ελληνικά… η ομιλία του Μπόρις Τζόνσον για το κλίμα στον ΟΗΕ