Έντονες είναι οι αντιδράσεις των δημάρχων (αλλά όχι και της ΚΕΔΕ, που για μια ακόμη φορά σφυρίζει αδιάφορα) για τη «λίστα Πέτσα-Κικίλια» που διέρρευσε χθες, στοχοποιώντας 82 δήμους με «χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η, λανθασμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λίστα, δόθηκε από το υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, ο οποίος και την διέρρευσε προς φιλικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους, προκειμένου να πιεστούν οι δήμαρχοι.

Ωστόσο, όπως και η πρώτη «λίστα Πέτσα» με τον πακτωλό χρημάτων σε φιλικά ΜΜΕ (σ.σ. μεταξύ των οποίων και του προφυλακισμένου Μένιου Φουρθιώτη), και η δεύτερη με τους εμβολιασμούς, προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αυτή τη φορά από τους δημάρχους.

Απειλές για μηνύσεις

Είναι χαρακτηριστικά ότι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr, δήμαρχοι που αναφέρονται στην λίστα όχι μόνο διαψεύδουν τα στοιχεία αλλά απειλούν ακόμη και με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος «τα στοιχεία σε σχέση με τον δήμο Θέρμης είναι λανθασμένα, καθώς εμφανίζουν να έχουν εμβολιαστεί λίγο πάνω από 3.000 πολίτες, ενώ μόνο στο Κέντρο Υγείας Θέρμης έχουν εμβολιαστεί 37.350!!!». Μάλιστα, ο ίδιος αναρωτιέται σκωπτικά, «μήπως έχει φύγει κάποιο μηδενικό από τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ακόμη ότι «το ποσοστό 10% εμβολιαστικής κάλυψης προκύπτει με βάση την απογραφή του Καποδιστριακού δήμου Θέρμης (σ.σ. 36.000) και όχι του Καλλικρατικού του 2011 που είναι 54.000. Διαφορετικά θα μας έβγαζαν ακόμη πιο κάτω», τονίζει.

Τέλος, αποκαλύπτει ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια «η οποία του υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση αποκατάστασης», διαφορετικά, όπως επισημαίνει  «θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, θα τους κάνω μήνυση γιατί αποτελεί παραποίηση αριθμών».

Δήμαρχος Σερρών: Δεν υπάρχει καταγραφή σε επίπεδο δήμου

Για λανθασμένα στοιχεία κάνει λόγο στην aftodioikisi.gr και ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, σημειώνοντας ότι:

-Δεν υπάρχει καταγραφή σε επίπεδο δήμου και

-Σε επίπεδο ΠΕ Σερρών το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι 28%, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας «έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις 50.717 πολίτες σε σύνολο 177.000». Μάλιστα ο κ. Χρυσάφης, υποστηρίζει ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι μεγαλύτερο, καθώς από τους 177.000 κατοίκους της ΠΕ Σερρών υπολογίζεται ότι από 50 έως 70.000 κατοικούν στη Θεσσαλονίκη: «Αυτοί έχουν υπολογιστεί στον παρονομαστή, δηλαδή, στο σύνολο του πληθυσμού αλλά όχι στον αριθμητή, δηλαδή στον αριθμό των εμβολιασμένων», προσθέτει.

Δήμαρχος Καρπενησίου: Δεν υπολόγισαν τους ετεροδημότες

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης. Όπως λέει στην aftodioikisi.gr, «η ενημέρωση που έχω από την Υγειονομική Περιφέρεια είναι ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο δήμο Καρπενησίου είναι στο 33%». Ωστόσο, όπως και ο δήμαρχος Σερρών, διευκρινίζει ότι σχεδόν το ¼ του πληθυσμού (5.000 από τους συνολικά 20.000 κατοίκους της περιοχής) είναι ετεροδημότες και, «άρα υπολογίζονται μεν στο σύνολο του πληθυσμού (παρονομαστή) αλλά όχι και στους εμβολιασμένους (αριθμητή), με αποτέλεσμα να στοιχεία να μην είναι ακριβή».

Αλλά και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος χαρακτηρίζει τη «λίστα Πέτσα -Κικίλια», λανθασμένη, καθώς, όπως λέει στο δήμο του έχει εμβολιαστεί περίπου το 35% από τους 22.000 κατοίκους.

Τέλος ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης με δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης,  τόσο στον κεντρικό δήμο όσο και στην ΠΕ Ροδόπης».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑγωγή και μήνυση καταθέτει ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά ΕΦ.ΣΥΝ. για συκοφαντικό δημοσίευμα
Επόμενο άρθροΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η επίσκεψη Πλαστήρα στο Διδυμότειχο το 1923 και ο πόλεμος προς την Τουρκία, που δεν έγινε τότε