Ολιγόλεπτο τετ α τετ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  με τον Καγκελάριο της Γερμανίας  – Το βίντεο που προβλήθηκε στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Βίντεο στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά προβλήθηκε στο συμβούλιο των PES στις Βρυξέλλες. Κατά την είσοδο του στο συμβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα θέσει ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, θέση που έχει εκφράσει και στην ευρωβουλή, αφήνοντας αιχμές και προς την Ισπανία.

Σε καλό κλίμα, έγινε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Καγκελάριο της Γερμανίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχάρη τον Όλαφ Σολτς για την εκλογή του ως Καγκελάριος και αντίστοιχα ο Όλαφ Σολτς για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες.

solts

Κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δύό τους, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

nikosw

Το βίντεο που προβλήθηκε στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά:

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΕγκληματικά ιδεοληπτικ(η)οι (γράφει ο Μενέλαος Μαλτέζος)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός-ΠΓΝΑ: 11 στη ΜΕΘ – 39 στις απλές κλίνες covid