Ενισχύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ιατρικά μηχανήματα:

  1. Μία γ-κάμερα για το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, που θα χρησιμοποιείται για σημαντικές εξετάσεις ιατρικής απεικόνισης. Αυτή η γ-κάμερα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένη (πολύ νεώτερη αυτής που έχουμε) και μας δωρίζεται, μετά από ενέργειες της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Α. και της 4ης ΥΠΕ, από το Γ.Ν.Καβάλας. Για την πλήρη αξιοποίησή της χρειάζεται ενίσχυση του τμήματος με 2 γιατρούς (αυτή τη στιγμή μετά τη πρόσφατη λήξη της σύμβασης ενός επικουρικού γιατρού, υπηρετεί μόνο ο καθηγητής).
  2. Υπεγράφη από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. η συμπλήρωση του εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ της μονάδας εμφραγμάτων του Π.Γ.Ν.Α. (αναπνευστήρες, μόνιτορ, υπέρηχοι, κλίνες, σύστημα βηματοδότησης και υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα απολύμανσης του χώρου) αξίας 598.000 ευρώ. Παράλληλα διενεργείται η αναδιαμόρφωση του χώρου (θωράκιση, μουσική, ζωγραφιές, βίντεο κ.α.) ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και φιλικός προς τους ασθενείς και τα προσωπικό. Το έργο αυτό έρχεται περίπου 1 χρόνο μετά την εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου και καθιστά τα καρδιολογικά τμήματα του Π.Γ.Ν.Α. την καλύτερη και πιο παραγωγική καρδιολογική μονάδα της Βορείου Ελλάδας.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΚρίση στον Έβρο: Η Άγκυρα δοκιμάζει τις αντιδράσεις των ελληνικών Ε.Δ. – Πολλά μείζονα επεισόδια μέσα σε 18 μήνες