Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Ορεστιάδα η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της στο βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, παρουσία και του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ Χαρέλα Παναγιώτη.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση των μελών της Ένωσης από τον πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ για θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία αλλά και για τις ενέργειες της ΠΟΣΥΦΥ για το νέο μισθολόγιο, την προσφυγή στο ΣτΕ, την Γ ‘ μισθολογική κατηγορία, τα αναδρομικά και την αξίωση των επιδομάτων των δώρων και των αδειών.

Εγινε εκτενής αναφορά για τα θεσμικά κενά στην κατηγορία των αστυνομικών που προέρχονται από τους συνοριακούς φυλακές και τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει η Ομοσπονδία να διεκδικήσει την αποκατάσταση τους.

Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα που αναπτύχθηκαν με τις διαφοροποιήσεις που έχει ήδη εντοπίσει η Ομοσπονδία σε σχέση με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό, μεταφέρθηκαν για την γνώση τους στους παρευρισκόμενους συναδέλφους ώστε η ενημέρωση να είναι αντικειμενική και έγκυρη σε ζητήματα τόσο σημαντικά που οφείλουν όλοι να γνωρίζουν. Είναι ζητήματα που χρειάζονται προσοχή και απαιτείται έγκυρη πληροφόρηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιαλαμάς Χρυσοβαλαντης μαζί με το προεδρείο του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συναδέλφους και για τα τοπικά ζητήματα του βόρειου Έβρου που απασχολούν την Ένωση.

Ήδη η Ένωση μετα τις τελευταίες εκλογές και με τη νέα συνθεση στοχεύει σε τέτοιες συναντήσεις που θα μπορούν οι συνάδελφοι να ενημερώνονται έγκυρα για τα τρέχοντα ζητήματα αλλά παράλληλα να δημιουργήσουν την στενή σχέση επικοινωνίας που απαιτείται πλέον στις μέρες μας να έχει κάθε υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας.

Ανάλογες συναντήσεις άμεσα θα πραγματοποιηθούν και στην ΔΑ Αλεξανδρούπολης από την Ένωση Συνοριακών Έβρου με την παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΜε τον Yπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βϊτσα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης