Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ενημερωτική δραση του Φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ , στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ενημερωτική δραση του Φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ , στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 12 Απριλίου στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων παρακολούθησαν μια ενημέρωση με θέμα την ζωοφιλία και τα αδέσποτα σκυλάκια από τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Χαράλαμπο Κουκουζέλη και τον πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Κιβωτός» με έδρα την Αλεξανδρούπολη κ. Ράπτη.

Ο κος Κουκουζέλης πρόβαλε ενημερωτικά βίντεο και εικόνες για τη θέση του σκύλου στην κοινωνία και τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουμε τα αδέσποτα. Υπέδειξε στους μικρούς μαθητές ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους απέναντι σε έναν σκύλο που εκδηλώνει φόβο και ποια χαρακτηριστικά έχει η στάση του σώματός του. Επίσης, τους εξήγησε πως πρέπει να λειτουργήσουν απέναντι σε σκύλο με επιθετικότητα και ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους σε περίπτωση που είναι με το ποδήλατό τους και βρεθούν απέναντι σε επιθετικό σκύλο έχοντας ως βασική αρχή να κρατούν ανάμεσα στους ίδιους και το ζώο το ποδήλατό τους.

Οι μαθητές γνώρισαν στην πράξη, με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου « Μπέλου », πως πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι σε έναν σκύλο που δε γνωρίζουν αφήνοντας πρώτα να μυρίσει το χέρι τους και μετά να τον χαϊδέψουν με την παλάμη τους.

Εξοικειωμένοι και μη μαθητές ενθουσιάστηκαν, χάρηκαν πολύ και μιλούσαν συνέχεια για αυτή την εμπειρία τους.

Η Διευθύντρια, οι δασκάλες και οι μαθητές Α΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Κουκουζέλη και Ράπτη για την ενημέρωση και την εμπειρία που μας χάρισαν και ευελπιστούμε και σε άλλη συνεργασία.

Exit mobile version