Στα πλαίσια προσπάθειας ενημέρωσης εκπαιδευτικών και γονέων, διοργανώνεται στην Αλεξανδρουπολη εκδήλωσης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ σε συνεργασία με τα ΚΕΔΔΥ.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00-13.00 στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, προβολή του ντοκιμαντέρ «Μην με αποκαλείς χαζό» και μετά μια παρουσίαση μικρή από την πλευρά της ομοσπονδίας και μία από την πλευρά του ΚΕΔΔΥ.

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, το απόγευμα, και ώρα 18.00-21.30 θα προβάλλομε την ταινία «Σαν αστέρια στη γη» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Προσκαλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα το κοινό να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει μια άλλη οπτική των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και της δυσλεξίας. Θα μιλήσουμε για πτυχές και λεπτομέρειες που συνήθως δεν ακούγονται, για τις απόψεις των γονέων αλλά και των ίδιων των ατόμων που βιώνουν την διαφορετικότητα αυτή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

f54ab4d4-3ad4-4e4f-90d1-e7e2c4419205

 

d19d7966-ab8e-4a99-96b7-47220fb76e3c

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Μην με αποκαλείς χαζό»
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τα βιώματα 4 ατόμων, διαφορετικών ηλικιών και φύλων με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Με ελληνικούς υπότιτλους. Με την ευγενική παραχώρηση από τον παραγωγό, σύλλογο LE TOP Βελγίου.
Το ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτει πως η δυσλεξία και άλλες σχετικές μαθησιακές δυσκολίες, βαραίνουν την ζωή κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος τη ζωής του. Μια συνηθισμένη μέρα, στην ζωή ενός παιδιού, ενός έφηβου, ενός νεαρού άνδρα και μια ενήλικης γυναίκας, δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντεπεξέρχονται στις επακόλουθες συνέπειες της διαφορετικότητάς τους και πως αυτή η διαφορετικότητα τους ακολουθεί σαν σκιά σε όλη τους την ζωή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «Σαν αστέρια στη γη»
Ο Ishaan Awasthi είναι ένας 8χρονος μαθητής, ο κόσμος του είναι γεμάτος στοιχεία, που κανένας άλλος δεν μοιάζει να εκτιμά: χρώματα, ψάρια, σκυλιά, πολύ απλά δεν είναι σημαντικά στοιχεία σε ένα κόσμο ενηλίκων, αλλά για κείνον είναι πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες, του βαθμούς και την τακτικότητα. Ο Ishaan δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα μέσα στην τάξη.
Όταν πια μπλέκει περισσότερο από ότι μπορούν να αντέξουν οι γονείς του, την στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο, έτσι ώστε να συμμορφωθεί. Τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ, από ότι στο παλιό του σχολείο, και επιπλέον ο Ishaan βιώνει και την τραυματική εμπειρία του αποχωρισμού του από την οικογένεια.
Μια μέρα, έρχεται στο σχολείο ένας νέος δάσκαλος, που γεμίζει τον μαθητή με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Σπάζει όλους τους κανόνες του πως πρέπει να γίνεται η διδασκαλία, ζητώντας τους να ονειρευτούν, να σκεφτούν και να φανταστούν. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται εκτός από τον Ishaan. Ο δάσκαλος αμέσως ανακαλύπτει ότι ο Ishaan δεν είναι χαρούμενος και προσπαθεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Μετά από πολύ προσπάθεια και επιμονή, τελικά βοηθά τον Ishaan να ανακαλύψει τα ταλέντα του και τον εαυτό του.
Μια συγκλονιστική ταινία που δείχνει όλη την μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού. Θίγει θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κοινωνία, το σχολείο, τους φίλους

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα δίνει στην Τουρκία 25 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΣτα λευκά ξύπνησε ο Έβρος – Δείτε φωτογραφίες