Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της, Τρείς Παίδες εν Καμίνω.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνου Κούκουρα, Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Π.Υ Αλεξανδρούπολης καθώς και συνταξιούχων του σώματος.

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Κωσταράκος: “Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί ξανά με τον πατριωτισμό”
Επόμενο άρθροΑπο τις 10 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει η διαδοχική ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων για τα γαλάζια ψηφοδέλτια