Επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Φυτώριο-Μαϊστριανά του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ανακοινώθηκε η κύρωση της υπ’ αριθμ. 1η/2014 Ανασυνταχθείσας Πράξης Εφαρμογής περιοχής Φυτωρίου- Μαϊστριανών Δήμου Αλεξανδρούπολης με την υπ’ αριθμ. ΔΠΧΣ π.ε. 5655/10.04.2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

epektasi sxediou poleos alexandroupolis 2

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα της απόδοσης των τελικών οικοπέδων στις ιδιοκτησίες της περιοχής, η εγγραφή τους στο λειτουργούν κτηματολόγιο και τελικά η εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες τους.

epektasi sxediou poleos alexandroupolis 3

Από τη συγκεκριμένη Πράξη Εφαρμογής ολοκληρώνεται πλέον η πολεοδόμηση έκτασης 550 στρεμμάτων. Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δημιουργούνται μια σειρά κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων προς εκμετάλλευση, όπως κάτωθι:

-Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Αθλητικοί χώροι – Αθλητικό κέντρο

-Χώροι αναψυχής και πρασίνου

-Υγειονομικός σταθμός και γεροντική στέγη.

Οι όροι δόμησης της περιοχής είναι ήπιοι αστικοί με συντελεστή δόμησης της τάξης του 0,8.

epektasi sxediou poleos alexandroupolis 4

Επίσης, διανοίγονται οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης του βασικού οδικού δικτύου της πόλης, καθώς μπορεί άμεσα να γίνει πράξη η διάνοιξη του ανατολικού τμήματος της μικρής περιφερειακής οδού που συνεπάγεται την παράκαμψη του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, η πρόσβασή του θα είναι πιο άνετη. Τέλος, προβλέπεται και ένας χώρος έκτασης περίπου 1.500 τ.μ. για την ανέγερση νέας εκκλησίας.

epektasi sxediou poleos alexandroupolis 6

 

 

Προηγούμενο άρθροΝίκος Κεσκίνης: «Όλοι μπορούν να παίξουν ράγκμπι, υπέροχο να εκπροσωπείς την χώρα σου»
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό βάψιμο Πασχαλινών αυγών , με ριζάρι… στην Αλεξανδρούπολη