Ανατροπές στη Γ’ δόση για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ με τον οργανισμό να ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η πληρωμή για γίνει κανονικά, ωστόσο τους προτρέπει να υποβάλουν νέα φορολογική δήλωση, να γίνει εκκαθάριση έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Ο οργανισμός προτρέπει τους δικαιούχους να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις έτσι ώστε να γίνει εκκαθάριση για να μην δημιουργηθούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να γίνει η πληρωμή στις 30 Ιουλίου. Και σημειώνεται ότι πριν από κάθε πληρωμή γίνεται επανέλεγχος των εισοδημάτων με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 όλων των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στο Α21 και το επίδομα επαναϋπολογίζεται.

Το δικαίωμα για τη λήψη του επιδόματος ισχύει:

α) Από την 1η Ιανουαρίου του έτους υποβολής της αίτησης, για τέκνα γεννημένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους υποβολής της αίτησης.

β) Από την 1η του επόμενου μήνα από αυτόν της γέννησής τους, για τέκνα γεννημένα εντός του έτους υποβολής της αίτησης.

γ) Από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους εγγραφής τους σε σχολή Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο ίδρυμα του εξωτερικού, στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς και σε αναγνωρισμένα Κολέγια.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ (γράφει ο Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροΔράση ενημέρωσης ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης