της Σοφία Χύτου – workenter.gr

Νέες κατηγορίες προστέθηκαν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού όπου θα λάβουν τα 800 ευρώ.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα στις νέες κατηγορίες υπάγονται:

  • Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οποίοι απασχολήθηκαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου από 15 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου, που έληξαν πρόωρα ή έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος σε επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν ή με βραχυχρόνιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, μιας ή δύο ημερών, με συμβατικό χρόνο λήξης και έναρξης εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις.
  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15 Μαρτίου έως και 20 Απριλίου.
  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους του ενός εργοδότες – φυσικά πρόσωπα (αυτοαπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει νομικό πρόσωπο και έχουν ασφάλιση στον ΕΦΚΑ από την  Δεκεμβρίου του 2019 έως και τις 29 Φεβρουαρίου του 2020.
  • Ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων του νόμου 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας.
  • Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Kαλαθοσφαίρισης.
Προηγούμενο άρθροΝέα πελαργοφωλιά στο αεροδρόμιο
Επόμενο άρθρο«Παράνομες Σαμοθράκη και Λήμνος» λένε οι Τούρκοι ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων