Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Επίδομα €800: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες

Επίδομα €800: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες

της Σοφία Χύτου – workenter.gr

Νέες κατηγορίες προστέθηκαν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού όπου θα λάβουν τα 800 ευρώ.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα στις νέες κατηγορίες υπάγονται:

  • Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οποίοι απασχολήθηκαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου από 15 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου, που έληξαν πρόωρα ή έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος σε επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν ή με βραχυχρόνιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, μιας ή δύο ημερών, με συμβατικό χρόνο λήξης και έναρξης εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις.
  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15 Μαρτίου έως και 20 Απριλίου.
  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους του ενός εργοδότες – φυσικά πρόσωπα (αυτοαπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει νομικό πρόσωπο και έχουν ασφάλιση στον ΕΦΚΑ από την  Δεκεμβρίου του 2019 έως και τις 29 Φεβρουαρίου του 2020.
  • Ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων του νόμου 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας.
  • Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Kαλαθοσφαίρισης.

Exit mobile version