Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στον οποίο συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Σουφλίου και Σαμοθράκης, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, όταν και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Γαλατούμος, Δήμαρχος Σαμοθράκης
Διευθύνουσα Σύμβουλος: Παρασκευή Τατούλη, Νομικός
Μέλη:
Αλέξιος Αλεξάκης, Πολιτικός Μηχανικός
Αικατερίνη Αποστολίδου, Τοπογράφος
Σπυρίδων Καραλής, Νομικός
Λάζαρος Κουρτίδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ιωάννης Ναϊτίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, σε συνέχεια της χθεσινής  πανηγυρικής συνεδρίασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απευθυνόμενος στους πολίτες της πόλης μας, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, που ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα χθες ολοκληρώθηκε και από σήμερα ξεκινά τα πρώτα του αποφασιστικά βήματα για το καλό του δήμου και του καθενός από τους δημότες ξεχωριστά.

Χθες είχα την τιμή, ανάμεσα σε δύο εκλεκτούς συναδέλφους, τον Παναγιώτη Καλακίκο και τον Νίκο Γαλατούμο  να παραστούμε από κοινού στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης. Μαζί δώσαμε το έναυσμα σε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, εξέλιξης και κοινωνικής αφύπνισης  για τον αγαπημένο μας τόπο.

Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο εκλεκτούς συναδέλφους, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι η εκπροσώπηση των δήμων μας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο των ίδιων των δημάρχων, δεν έχει ως στόχο ασφαλώς καμία προσωπική φιλοδοξία. Αντίθετα. Είναι μια ενέργεια συνειδητή, προκειμένου να βοηθηθεί ο θεσμός στα πρώτα του βήματα, να σταθεί, να περπατήσει και μετά να αφεθεί στα χέρια ικανών μας συνεργατών.

Αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, ο δρόμος όπως γνωρίζετε δεν ήταν ευθύς. Ούτε βατός. Αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση της σύστασης αυτού του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος πολεμήθηκε από μέσα και από έξω, με αποτέλεσμα η χθεσινή μέρα να καθυστερήσει περίπου έναν χρόνο και να μην έχει καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν από τον δικό μας Οργανισμό εργασίες που κρίνονται ασφυκτικά επείγουσες, με κίνδυνο απώλειας εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια και προγράμματα.  Και να αναγκαστούμε να εμπιστευτούμε για πρόσκαιρες αλλά επιτακτικές συνεργασίες, άλλες δομές.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πολεμήθηκε όχι από πρόσωπα. Τα πρόσωπα, άλλωστε, μοιραία ή μη στον ρου της ιστορίας, δεν έχουν καμία σημασία. Αλλά από νοοτροπίες και ιδεολογίες. Πολεμήθηκε από την ιδιοτέλεια, τον πολιτικαντισμό, την εγωπάθεια, την εξουσιομανία. Την έχθρα απέναντι στο καινούριο, απέναντι στην ίδια τη ζωή που προχωράει και αφήνει το παρελθόν και τα πάθη του πίσω. Την έχθρα απέναντι στην ίδια μας την πόλη. Σε αυτήν την έχθρα λοιπόν, εμείς, που δεν είμαστε γνωστοί και με εμπειρίες στην άσκηση της εξουσίας των παλιών και των τετριμμένων στα γρανάζια της, απαντάμε ξεκάθαρα και ηχηρά ότι θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την νοσηρότητα και να ρίξουμε φως στα σκοτάδια.

Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τους δύο συναδέλφους μου, τον Παναγιώτη Καλακίκο και Νίκο Γαλατούμο, και τους υπόσχομαι καλή και αποτελεσματική συνεργασία. Ευχαριστώ και τους αγαπητούς συμπολίτες μας που δέχτηκαν να αποτελέσουν ενεργά μέλη για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δεσμεύομαι προσωπικά απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μου ότι από τον κοινό μας αγώνα δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω. Η Αλεξανδρούπολη πάντα μπροστά.

ΥΓ. Για τον ορυμαγδό των κακόπιστων δηλώσεων δεν θα αναφερθώ σε πρόσωπα, γιατί δεν έχουν ουσία. Όσοι θέλουν θέσεις, οφίτσια και αλισβερίσια απλά ανήκουν σε άλλες εποχές.

Προηγούμενο άρθροΜυτιληνός προς Ζαμπούκη: “Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας ως παράταξη απέναντι σας και απέναντι στον αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου μας”
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Έβρου: Συνεχίζεται η διεκδίκηση μέτρων στήριξης για την Εστίαση