Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, συναντήθηκε σήμερα πρωί (23/12) στο Υπουργείο Οικονομικών με τη Γενική Διευθύντρια Τελωνείων χώρας, Ειρήνη Γιαλούρη, και συζήτησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σημεία Εισόδου – Εξόδου στα σύνορα του Έβρου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Τελωνειακών,  Αστυνομικών και λοιπών υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών σε αυτά.

Συγκεκριμένα, μίλησαν για θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό ή την ανέγερση των κτιριακών υποδομών στους Κήπους, Καστανιές και Κυπρίνο και εφοδιασμό αυτών με  X-RAYS ηλεκτρονικές ζυγαριές και επιστημονικά σύγχρονα εργαστήρια, όπου είναι απαραίτητα, ενώ τέθηκαν και θέματα έλλειψης προσωπικού, που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου από τις γειτονικές χώρες με παράνομα προϊόντα που εισέρχονται στην τοπική αγορά, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του γενικού εμπορίου, των καταστημάτων και γενικότερα στην οικονομία της περιοχής και της χώρας.

Τέλος έγινε εκτίμηση της σπουδαιότητας των Σημείων Εισόδου – Εξόδου Κήπων και Καστανιών, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ε.Ε. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η μελλοντική προοπτική τους και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν στην εξασφάλιση των απαραίτητων κυκλοφοριακών φόρτων για τη Νέα Εγνατία, καθόσον σήμερα υπολειτουργεί και ως γνωστόν οι αυτοκινητόδρομοι αποπληρώνονται μόνο μέσω της αξιοποίησής τους.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον Αν. Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΤα… έψαλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης