Επίσκεψη στο χώρο εργασιών του «Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου» (ΤΑΡ) στο Δήμο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ).

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ελένη Δημούδη, Υποδομών Κωνσταντίνο Βενετίδη, Αγροτικής Οικονομίας Νικόλαο Ευφραιμίδη, την Εκτελεστική Γραμματέα Ζωή Κοσμίδου καθώς και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Σωτήρη Μποταΐτη και Ιμπραήμ Αχμέτ, επισκέφθηκαν τα εργοτάξια που εξελίσσεται η κατασκευή του ΤΑΡ, συνοδεία στελεχών του ΤΑΡ και της «Spiecapag», της εργολήπτριας εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού από τους Κήπους έως την Καβάλα.

Ειδικότερα, μετέβησαν στον «Κεντρικό Σταθμό Διαλογής», όπου γίνεται η αποθήκευση των σωλήνων που καταφθάνουν με πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο «Μηχανολογικό Σταθμό», αλλά και στην «Ζώνη Εργασίας», στην οποία παρακολούθησαν από κοντά εργασίες τοποθέτησης, λύγισης και συγκόλλησης των σωλήνων, οι οποίες στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στο υπέδαφος.

Όπως ενημερώθηκε το κλιμάκιο της ΠΑΜΘ από τους ιθύνοντες του έργου, οι παράλληλες εργασίες για την κατασκευή του αγωγού εκτείνονται σε μία απόσταση περίπου 30 χλμ., από τα συνολικά 67 χλμ. που θα διασχίζει ο TAP στην περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την αμοιβαία καλή διάθεση συνεργασίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου
Επόμενο άρθροΗ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)