Τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Δεδές.

 

Σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΑ Α.Ε. και με την συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού και του Υπουργείου, έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό και την Βιομηχανική Περιοχή. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δεδέ, προτεραιότητα είναι η επικαιροποίηση του master plan του λιμανιού ώστε ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης να αποκτήσει συγκεκριμένο χαρακτήρα πάνω στον οποίο θα μπουν οι στόχοι, με γνώμονα η περιοχή να καταταχθεί σε εθνικού και στρατηγικού ενδιαφέροντος.

 

Η γενική Γραμματεία Υποδομών, ήδη επεξεργάζεται την προώθηση δύο αξόνων που θα συνδέσουν, το λιμάνι με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού περίπου 53 εκατ. ευρώ και ο δεύτερος με την ΒΙ.ΠΕ. που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ όπως έγινε γνωστό, τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται και το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού.

Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: ΟΧΙ στην αύξηση των τροφείων – Αγώνας για Δημόσιους σύγχρονους δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη και παιδία
Επόμενο άρθροΔείτε την περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη στον Έβρο