Στην ανακήρυξη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια ως επίτιμου δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης στην εισηγηση του ενημέρωσε ότι “απέστειλε επιστολή στις 22 Απριλίου 2021 στον κ. Δένδια να παραστεί την 14η Μαίου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και να ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη της πόλης”.

Ο υπουργός Εξωτερικών με επιστολή του στις 5 Μαίου 2021 αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόθεση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, απάντησε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης. “Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να παραστώ στην πόλη και περιοχή στις 14 Μαίου που είναι σημαδιακή ημερομηνία για την πόλη. Όμως το βεβαρυμμένο πρόγραμμα μου και οι υποχρεώσεις μετάβασης στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών που επιβάλλουν οι εξελίξεις, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ. Όμως σας διαβεβαιώ ότι θα επισκεφθώ την Αλεξανδρούπολη με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το θέλω πάρα πολύ”.

Ο κ. Ζαμπούκης αφού ανέφερε το σκεπτικό που προκάλεσε την πρόταση για ανακήρυξη του Νίκου Δένδια σε επίτιμο δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα τις προσπάθειες που καταβάλλει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη παρουσία του στην Άγκυρα και όσα είπε ενώπιον των Τούρκων.

Η πρόταση τελικά υπερψηφίστηκε, εκτός από την “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Προηγούμενο άρθροΛιμένας Αλεξανδρούπολης: «Τέσσερα funds έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον»
Επόμενο άρθροΒασίλης Κασαπίδης: “Δεν υπάρχει λογική στην απόφαση της Κυβέρνησης… να πληρώνει ο εργοδότης τα self test…”