Από την περασμένη Δευτέρα ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για 18 πόλεις σε τρεις περιφέρειες της χώρας οι οποίες θα ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, τη νέα πηγή ενέργειας που θα μειώσει έως και 50% τους λογαριασμούς για οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες μονάδες. Θα συμβάλει επίσης στην εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές.

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) εξασφάλισε 140 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 1.150 χλμ. δικτύου, το οποίο θα φέρει το φυσικό αέριο σε περίπου 30.000 σημεία σύνδεσης και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές από το κόστος κατασκευής.

Προβλέπεται επίσης επιδότηση ώς το κτίριο και ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει μόνον το εσωτερικό δίκτυο, ενώ θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης μέσω των «έξυπνων» μετρητών που θα διαθέτει το σύστημα.

Έως το 2023

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), προβλέπει σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023) και την κατασκευή 1.150 χιλιομέτρων δικτύου περί τις 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακοί, εμπορικοί και βιομηχανικοί) στις παρακάτω 18 πόλεις:

* Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

* Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

* Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Όπως τονίζει η εταιρεία, ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών έργων της έχει ως κυρίαρχο στόχο να φέρει με όρους κοινωνικού κράτους ένα φθηνότερο και καθαρότερο καύσιμο στον πολίτη και στον επιχειρηματία που ζει ή δραστηριοποιείται στις ενεργειακά φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Με τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και την αξιοποίηση της δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και χαμηλότοκων δανείων, αναφέρει, αυτό επιτυγχάνεται με το ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τον πολίτη, με χαμηλά τιμολόγια διανομής και με επιδοτήσεις εσωτερικών εγκαταστάσεων.

www.avgi.gr  – www.efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΑργυρός πρωταθλητής ο Ναυταθλητικός  Όμιλος  Αλεξανδρούπολης  στην Aegean Regatta 2019 για σκάφη ORC Sport 3
Επόμενο άρθροΚΚΕ Οργάνωση Ορεστιάδας: Σχόλιο με αφορμή τη φιέστα “Λευκή νύχτα” και στην Ορεστιάδα