«Το να καταφέρουμε να πάρουμε αυτή την τεχνογνωσία, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, είναι το κέρδος μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια των ξένων επενδυτών για την ανάπτυξη της χώρας.

 «Η αγορά έχει τους κανόνες της και η θέση του κράτους είναι να ρυθμίζει τους κανόνες. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

 Αναφερόμενος στις ιδιωτικές επενδύσεις, τόνισε ότι είναι πολλές αυτές που έχουν σημασία για τη χώρα, ωστόσο ειδικά η επένδυση της Cosco στον Πειραιά, μαζί με τα ναυπηγεία -εφόσον επιλυθεί το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευής- μπορούν ν΄ αλλάξουν την μοίρα της χώρας.

Είμαστε ευρωπαϊκή δύναμη, τόνισε κ. Πιτσιόρλας και πρέπει να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας και την θέση μας, ενώ υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς αναπτύσσεται και μπορεί να γίνει η εμπροσθοφυλακή στην ανάπτυξη της χώρας.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που εμφανίζονται από τις αλλαγές στην διεθνή οικονομική και πολιτική κατάσταση, έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, της Cosco και του λιμένα της Σαγκάης, που στόχο έχει την αύξηση των εισερχόμενων φορτίων από την Κίνα στην Ευρώπη, καθιστώντας τον Πειραιά ως ένα από τα βασικότερα σημεία εμπορικής διασύνδεσης της Ασίας με τη Δύση.

 Ο Πειραιάς αλλάζει θέση στον παγκόσμιο χάρτη τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε πολιτική, αλλά και σε έργα: «Υποδομές που θα ανταποκρίνονται στην ανάπτυξη του λιμανιού, γεγονός που δεν είναι υπεύθυνη μόνο η κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των πολιτικών – κοινωνικών δυνάμεων, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη για τον Πειραιά».

Για την επένδυση στο Ελληνικό σημείωσε ότι ξεπεράστηκε και το πρόβλημα της αρχαιολογίας και προχωρούν οι διαδικασίες.

cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)
Επόμενο άρθροΗ Συγκλήτος του Δ.Π.Θ. για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση και έρευνα