Το ζήτημα της επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το φράγμα Θεραπειού στον ποταμό Άρδα στον Βόρειο Έβρο ανέδειξε με επερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ).

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Διονύσης Κλάδης, μετέφερε τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, που σε σχετική ανακοίνωση τονίζει την εικόνα εγκατάλειψης της κυριότερης δομής άρδευσης της περιοχής, που αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών ποτίσματος σε έκταση 200.000 στρεμμάτων.

Μάλιστα, από την αρχή του έτους, το φράγμα έμεινε χωρίς προσωπικό φύλαξης, καθώς ο τελευταίος φύλακας συνταξιοδοτήθηκε.

«Οι εγκαταστάσεις σκουριάζουν ασυντήρητες για πολλά χρόνια. Και το κυριότερο “οι πόρτες” που ρυθμίζουν τη ροή του νερού είναι σε οριακό σημείο, έτοιμες να “μπλοκάρουν” με ολέθριες συνέπειες για τους αγρότες και την περιοχή μας. Το “βοηθητικό” φράγμα που έγινε στα Κόμμαρα και δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραμένει ‘ανενεργό” χωρίς κανένας να απολογηθεί γι’ αυτό» σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου.

Ο Διονύσης Κλάδης, στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνει πως για αυτή την κατάσταση την κύρια ευθύνη φέρνουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών αλλά και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που αν και γνωρίζουν το πρόβλημα αδιαφορούν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από την Περιφέρεια τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του φράγματος του Θεραπειού, την πρόσληψη φύλακα για το φράγμα με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όπως και ενέργειες για την λειτουργία του βοηθητικού φράγματος στα Κόμμαρα.

www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Νατσιός: «Ζητούμε δημοψήφισμα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα ζητούμενα αντισταθμιστικά οφέλη για την λειτουργία του FSRU.