ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και  στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης, η τοπική Κοινότητα Μάκρης οργανώνει επιστημονική εκδήλωση, την Κυριακή 6 Μαίου 2018 και περί ώρα 11.00 π.μ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Δημοτικού Καταστήματος Μάκρης και αφορά την ιστορία της Μακρης.

Στην επιστημονική εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εξής ομιλητές :

1) κ. Λίλα Σαμπανοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα : «Μάκρης άτακτα αρχαιολογικά»,

2) κ. Φένια Παρδαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα : «Η Τούμπα της Μάκρης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους».

3) κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηρας, Θεολογος Εκκλησιαστικός Ιστορικός-Νομικός με θέμα: «Πτυχές Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην περιοχή της Μάκρης». Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Αδαμίδης: “Χωρίς σοβαρά τραύματα η 25χρονη που έπεσε χθες από τα κόκκινα βράχια – Βγαίνει σήμερα από την εντατική”
Επόμενο άρθροΠέντε υποψηφιότητες θα διεκδικήσουν την Πρυτανεία του ΔΠΘ στις εκλογές της 22 Μαΐου