Στις 24-26 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, θα διοργανωθεί, Επιστημονικό- Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Περί την ιστορία της Καβάλας».

Κεντρικό θέμα του Επιστημονικού αυτού Συνεδρίου, θα είναι, η ιστορία της πόλης της Καβάλας, από το 1835 (έτος συστάσεως του ελληνικού προξενικού πρακτορείου) έως και το 1918 (έτος ολοκλήρωσης του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημάρχου, κ. Τσανάκα, η σημασία του Συνεδρίου, θα είναι πολύπλευρη. Η ίδια υπογράμμισε, ότι στόχος του Συνεδρίου, είναι  το να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.

Το συνέδριο, θα είναι ανοικτό, στην επιστημονική κοινότητα και στο κοινό.

Όσο αφορά την επιστημονική επιτροπή, αυτή αποτελείται από τους εξής: Στάθης Κεκρίδης, Σαπφώ Αγγελούδη, Στρατής Παπαδόπουλος και Δήμητρα Μαλαμίδου.

Ομιλητής στο συνέδριο θα είναι και ο συνεργάτης της εφημερίδας μας κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, θεολόγος, εκκλησιαστικός ιστορικός και νομικός ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι κατά τα έτη 1905 – 1906 διπλωματικές και εκκλησιαστικές διενέξεις στην ελληνορθόδοξη κοινότητα Καβάλας  με επίκεντρο τον Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Βλάχο».

www.paratiritis-news.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Ανέστης Μαυροκέφαλος συνομιλεί με τον Δημήτρη Κολιό για τις μαρτυρίες και τα θαύματα του Οσίου Παϊσίου
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη