Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ.κ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ!

Επιστολή στήριξης του οράματος ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο Διδυμότειχο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της Ε.Α, Αν.Δημοσχάκη.

Με την 3725 από 01.02.2021 σχετική Γραπτή Ερώτηση (βλ. αναλυτικά εδώ https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11554183.pdf) ο βουλευτής είχε κατέθεσε πρόταση ”αναβίωσης” ενός έργου ώριμου και αναγκαίου για την περιοχή του Β/Έβρου, αυτού του Αστυνομικού Μεγάρου Διδ/χου, στο οποίο θα συστεγάζονται το τοπικό Α.Τ., το Τ.Α. και το ΤΣΦ της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, θυμίζει ότι η Ι.Μ. Διδυμοτείχου, είχε παραχωρήσει το υπό ανέγερση Γηροκομείο για να ιδρυθεί η Σχολή Αστυφυλάκων (δεκαετία 1990), με την προοπτική της κατεδάφισης του αστυνομικού κτιρίου Διδυμοτείχου, ώστε ο οικοπεδικός χώρος να καταστεί αύλειος της από τότε κατασκευής, χρυσής εκκλησίας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ!!

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σεβασμιώτατος δηλώνει ότι συνηγορεί και συντάσσεται με την Κοινοβουλευτική Ενέργεια του Βουλευτή, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Εκκλησίας για την διαχρονική συμβολή του στην δρομολόγηση του έργου.

Υπογραμμίζει ότι αποτελεί συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας , η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο το πολυπόθητο έργο.

Mπορείτε να διαβάσετε τις επιστολές στον σύνδεσμο:http://www.dimoschakis.gr/ο-μητροπολιτησ-διδυμοτειχου-ορεστια/Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Προηγούμενο άρθροKKE: Ακατάλληλο το νερό στο στρατόπεδο “Θεοδωράκης” στο Λαγό Έβρου
Επόμενο άρθροΦρέσκος αέρας φυσάει στην παράταξη «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» του Βαγγέλη Λαμπάκη