Προς:  Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη.              

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέδειξε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της, δια του γενικού γραμματέα   κ. Πουλάκη, στην κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αλεξανδρούπολη, την 17-05-2017.

Και επειδή τα «παιχνιδάκια» δεν μ’ αρέσουν, γιατί είμαι υπέρ της άσκησης ουσιαστικής πολιτικής χωρίς αγκυλώσεις, προσδιορίζομαι όπως παρακάτω:

Α) Είναι αποκομμένη η οικονομική πολιτική από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Γιατί κύριε Πουλάκη, στην επισήμανσή μου, ότι όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή δεν δημιούργησαν απολύτως τίποτα στον Έβρο και στην Θράκη.

Επί αυτής της ουσιαστικής  επισήμανσης που αφορά τον λαό και την τύχη του τόπου, ΕΙΧΑΤΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ .

Β) Αναφερθήκατε σε δήθεν 24 σημεία του νομοσχεδίου για να πείσετε περί του γεγονότος ότι δεν μιλάτε μόνο για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, αλλά για θέματα που αφορούν την ουσία της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  όπως π.χ:

-Την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ και την ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας των πολιτών προς τους ΟΤΑ!!!

-Τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ΟΤΑ και τον εκσυγχρονισμό τους.

-Την ενίσχυση του ρόλου των Δήμων και  των Περιφερειών κ.λ.π.

Αοριστολογίες και θέματα επιτέλους, που αρνηθήκατε ως υπουργείο να συζητήσετε με τους Δημάρχους (ΚΕΔΕ), με δεδομένο ότι αποκλείσατε την συζήτηση, φέρνοντας ως θέσφατο την προαποφασισμένη αλλαγή  του εκλογικού νόμου σε ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Αυτή είναι η δημοκρατία Σας και να την χαίρεστε!!!!!  Και αυτό, απλά  απομυθοποιεί την ηθική βάση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην οποία δυστυχώς και εγώ πίστευα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γ) Δεν απαντήσατε στην δυσπιστία που δημιουργήσατε επί 2,5 έτη με τις επιθέσεις σας κατά των δημάρχων, όπως με την  Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου  για  την  αναζήτηση  των ταμειακών αποθεμάτων υποχρεωτικά των δήμων, ώστε να ακρωτηριάσετε την αυτοτέλεια μας,  όπως με την προσπάθειά σας να καταργήσετε στην ουσία τους δημάρχους, διορίζοντας εκτελεστικούς γραμματείς στους δήμους (πλην όμως σε μια νύχτα υποχωρήσατε ατάκτως),  όπως  με την  διατήρηση της μη αποζημίωσης όλων των αντιδημάρχων μέχρι σήμερα,  όπως με την αναστολή της λήψης σύνταξης των αντιδημάρχων που τόλμησαν… να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πανηγυρίσατε  όμως στην κομματική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, και καταχειροκροτηθήκατε από  τους  κομματικούς  οπαδούς σας,  γιατί επιτέλους κάνατε το αυτονόητο μετά από 2,5 έτη  ώστε να ικανοποιήσετε  το πάγιο αίτημα των δημάρχων,  για την  αποζημίωση των 30 ευρώ περίπου  στους δημοτικούς συμβούλους  μόνο  για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και γι αυτό πανηγυρίσατε κατά την τοποθέτησή σας, αφού τίποτα άλλο δυστυχώς δεν έχετε να παρουσιάσετε,  και είναι κρίμα. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι στόχευσή σας είναι ουσιαστικά η εφαρμογή της απλής αναλογικής. Με κατηγορήσατε  όμως,  ότι εστίασα αποκλειστικά  σ΄αυτήν  και αυτό είναι μια ακόμη ανακρίβεια. Με την σχεδιαζόμενη εφαρμογή  της  ωστόσο, θα εκτοπίσετε τις πρώτες παρατάξεις της  πλειοψηφίας  στην επόμενη εκλογική διαδικασία, σε ποσοστό άνω του 50% των Δήμων και σε κάποιες περιπτώσεις θα δώσετε περισσότερες έδρες στη δεύτερη παράταξη από όσες στην πρώτη!!! Αλήθεια, γνωρίζετε ότι αυτό ανάγεται στη σφαίρα της  αλχημείας μετατρέποντας τον χαλκό σε χρυσό;;

Και βέβαια γιατί άραγε η δεύτερη παράταξη που θα έχει τη δυνατότητα να συμπράξει με μια άλλη παράταξη της μειοψηφίας, να προστρέξει για συνεργασία στην πρώτη;;;;;;!!! Αυτή τη δημοκρατία,  που  θέλει   τον αποκλεισμό της  πρώτης νικήτριας δημοτικής παράταξης από τη διοίκηση του δήμου, πού την ανακαλύψατε αλήθεια;;!!!!! Μη μου πείτε σε δυτικοευρωπαϊκά κράτη, γιατί εκεί υπάρχουν εγγυήσεις και βέτο σε κρίσιμα θέματα προς τον Δήμαρχο,  όπως επίσης  ανάλογα  συμβαίνει σε κράτη με διοικητική μηχανή αποκομμένη από το κόμμα,  και σε λαούς με πολιτικό πολιτισμό και κουλτούρα!!!!!!!. Δυστυχώς, όταν αναφέρεστε στον πολιτικό πολιτισμό, εσείς  αναφέρεστε  μόνο στην δυνατότητα να ελέγξετε  με αλχημείες τις πλειοψηφίες των Δήμων στις επόμενες εκλογές,  γιατί εάν δεν εφαρμόσετε την απλή αναλογική, θα χάσει και πάλι το κόμμα σας την δυνατότητα ελέγχου  των  Δήμων  σε ποσοστό πάνω από 90%.  Δυστυχώς μοναδική σας στόχευση είναι να ελέγξετε τις πλειοψηφίες.

Άρα ακυβερνησία στους Δήμους, και διοίκηση από παρατάξεις που δε θέλησε ο λαός του κάθε Δήμου να είναι πρώτες, πλαστογραφώντας έτσι τη βούληση του λαού μας. Δείτε για μια ακόμη φορά στο Δήμο Δράμας πώς θα μπορούσε να διοικηθεί από τη νικήτρια παράταξη  της  β’ Κυριακής,  αν ίσχυε η απλή αναλογική!!!!!.

epistoli lampaki poulaki

Οι αριθμοί αμείλικτα μιλούν μόνοι τους αφού από τις 31 έδρες οι 22 μοιράζονται στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Επομένως, η δεύτερη παράταξη με τις 14 έδρες έναντι του νικητή που θα είχε μόνο 9  έδρες, με οποιαδήποτε άλλη παράταξη της μειοψηφίας, θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία άνω των 15 εδρών  επί συνόλου  31 εδρών!!!!!.

Έτσι, εσείς στην αριστερά, εννοείτε  «την  προώθηση των συνεργασιών»;;;. Θα έλεγα με ευγένεια,  ότι είναι κρίμα και ντροπή. Να γιατί αποχωρήσαμε από τον διάλογο. Διότι για ποια δημοκρατία μιλάμε και ποια ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιδιώξουμε από κοινού, όταν εσείς στοχεύετε στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαξίωση των δημάρχων; Όμως, είναι γνωστό ότι ελέγχοντας σε μονοψήφιο αριθμό το σύνολο των Δήμων της χώρας, αποφασίσατε πλέον ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!!!!!!,  χωρίς  τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης!!!!!  την απλή αναλογική για να ξεμπερδέψετε από τους ενοχλητικούς δημάρχους και τις παρατάξεις που δε σχετίζονται με την ιδεολογία σας!!!!!!!, διαλύοντας τη δεύτερη μορφή διοίκησης της χώρας (την αυτοδιοικητική), σχηματίζοντας έτσι ένα βαθύ κράτος της αριστεράς, όπου θα είστε πάνω από όλα, και  προπάντων μόνοι.!!!!!!!!

Τέλος, η αγένειά σας να προσπαθήσετε να μας απαξιώσετε, λέγοντας ότι φύγατε από την κομματική συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης όχι σοφότερος, δε σημαίνει ότι είστε ο σοφότερος!!!!!!!!!, αλλά δυστυχώς είστε  μέλος μια ομάδας που τουλάχιστον το συγκεκριμένο θέμα ή δεν  το αντιλαμβάνεστε (το χειρότερο σενάριο), ή παίζετε αντιδημοκρατικά ένα  ακόμα παιχνίδι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρα και του λαού, αφού οι δήμοι κρατάμε το λαό όρθιο, ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια. Τέλος,  όσον αφορά  στις συμβουλές σας  ώστε να μην ασχολούμαι με τα μαθηματικά ως νομικός,  και  να τα αφήσω σε εσάς που είστε μαθηματικός   σας   επισημαίνω  ότι :

α) αν ήσασταν ευγενής, δε θα δίνατε συμβουλές αλλά το πολύ- πολύ παραινέσεις και

β) η πολιτική ασκείται χρησιμοποιώντας  τα πάντα  απ΄όλους τους χώρους  και σε όλα τα επίπεδα και επομένως δε θα  αφήσω  σε κάποιους  μόνο εσάς  όπως θέλετε. Εξάλλου οι αριθμοί στο άνω παράδειγμα του Δήμου Δράμας είναι απλά μαθηματικά και δε χρειάζονται Πανεπιστήμιο. Δε συμφωνείτε; Και βέβαια, για να τελειώνω με σας, ώστε να σας αφήσω στο έργο σας που δεν είναι άλλο από την προετοιμασία  της εφαρμογής της απλής αναλογικής, σας ζήτησα στα πλαίσια της αληθινής δημοκρατίας (και όχι της  επίπλαστης δικής σας) να δεχτείτε να συζητήσουμε για μια ενδιάμεση εφαρμογή εκλογικού συστήματος, που θα αναδεικνύει την ουσία της πολιτικής και δε θα πλαστογραφεί  τη θέληση του λαού, πλην όμως εσείς αρνηθήκατε!!!!!!!.  

Καλημέρα σας κ. Γενικέ Γραμματέα, και να χαίρεστε τη σοφία σας.       Να θυμόσαστε  όμως,  ότι απέναντί σας δε θα έχετε μόνο δημάρχους, αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού σε έναν πόλεμο, που εσείς   αρχίσατε και για τον οποίο ευθύνεστε αποκλειστικά!!!!!!!.    

 

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΑναφορά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας
Επόμενο άρθροΚώστας Χατζηαναγνώστου: “Δεν έγινε σεισμός αυτό είναι το μπαλκόνι του 4ου ορόφου του “ΜΕΓΑΡΟΥ” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης όπου στεγάζεται το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης”