Στην επισφράγιση της συνεργασίας τους θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για το Διεθνές Συνέδριο  που θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Π.Θ. το Σεπτέμβριο του 2020 στην Αλεξανδρούπολη.

Η Euralex είναι η ευρωπαϊκή, επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  εταιρεία λεξικογραφίας και ο μοναδικός θεσπισμένος φορέας που αφορά στη λεξικογραφία, δηλαδή στην επιστήμη η οποία ασχολείται θεωρητικά και εμπειρικά με τη δημιουργία λεξικών. Τα συνέδρια της Euralex, αποτελούν αφορμή συγκέντρωσης ερευνητών, ακαδημαϊκών, αλλά στελεχών εταιρειών και εκδοτικών οίκων λεξικών, ανά δύο χρόνια, με στόχο την παρουσίαση όλων των νέων ερευνητικών δεδομένων στον χώρο της λεξικογραφίας.

Από την πλευρά της Euralex  για την υπογραφή της συμφωνίας θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της εταιρείας Gilles-Maurice de Schryver, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης  καθώς και του Πανεπιστημίου της Πραιτώριας.

 

Προηγούμενο άρθροΠατριαρχικά Αιματόβρεχτα Ράσα Υπέρ του Ρωμαίϊκου Γένους (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΚάλεσμα Φώφης Γεννηματά για στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κωστή Σιμιτσή