Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, απευθύνει κάλεσμα σε όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται πως η ΝΑΤΟίκη βάση στο λιμάνι της πόλης μας, όχι μόνο δεν θα φέρει την ασφάλεια όπως προσπαθούν λυτοί και δεμμένοι να μας πουν, αλλά θα αποτελέσει μαγνήτη απαντητικών πληγμάτων όπως ξεκάθαρα έχουν δηλώσει χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία.

Την δεδομένη χρονική στιγμή που εντείνεται η τούρκικη επιθετικότητα, (Αγία Σοφία, Γεώτρηση νοτίως της Κρήτης, καθημερινές παραβιάσεις κ.α) αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση   η  σιωπή  του ΝΑΤΟ  όπου με την γραμμή των ίσων αποστάσεων δίνει αέρα στα πανιά της τούρκικης αστικής τάξης.

Τις επόμενες μέρες στην πόλη μας θα «δέσει» το γιγαντιαίων διαστάσεων αμερικανικό φορτηγό πλοίο (RO/RO) «Endurance». Γι άλλη μια φορά  το λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών  αφού αποτελεί  στρατηγικό κόμβο μετακίνησης μάχιμων τμημάτων τους προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Ο ελλιμενισμός του αμερικανικού φορτηγού πλοίου γίνεται στο πλαίσιο της έκτης επιχείρησης του ΝΑΤΟ “Atlantic Resolve”. Το «Endurance» κατέπλευσε πρώτα στη Γαλλία, απ΄ όπου μέρος των δυνάμεων θα προωθηθούν στην Πολωνία, ενώ το υπόλοιπο φορτίο αναμένεται να διεκπεραιωθεί μέσω Αλεξανδρούπολης προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, για πρώτη φορά και σιδηροδρομικά, σε αντίθεση με την αξιοποίηση παλαιότερα μόνο του οδικού δικτύου.

Η χρήση του λιμένα, του σιδηροδρόμου και άλλων υποδομών της περιοχής, θα λειτουργήσει και σαν «πρόβα» για την αξιοποίηση της περιοχής μας, του χρόνου στη γιγαντιαία αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση DEFENDΕREUROPE 2021, που αναμένεται να κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και θα χρησιμοποιήσει την Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα βασικά ευρωπαϊκά λιμάνια διεκπεραίωσης.

Η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί υπό την επιτήρηση του Αμερικάνου Πρέσβη και  του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  καθώς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Οι πρόβες πολέμου δείχνουν το λόγο που ήταν διακαής πόθος των Αμερικάνων η δημιουργία της Βάσης και προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις.

Στην πόλη μας αναμένεται αυτές τις μέρες και ελληνο-αμερικανική «άσκηση» με τη συμμετοχή  επίλεκτων αμερικανικών  δυνάμεων (κομάντος) που εδρεύουν στη Σούδα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Για ακόμη μια φορά στέλνουμε το μήνυμα πως καμία σχέση δεν έχουν οι επιδιώξεις της ντόπιας πλουτοκρατίας με το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού μας.

Απέναντι στο συμφέρον του λαού  βρίσκεται η άρχουσα τάξη που επιδιώκει την περιβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για να ανοίξει νέες μπίζνες με μεγαθήρια ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους, για να διεισδύσει το ελληνικό κεφάλαιο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Απαιτούμε:

  • Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα – Άμεσα κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων.
  • Καμία αλλαγή συνόρων – Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια – Κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Κανένας στρατευμένος και καμία υποδομή στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων».
  • Οι μακελλάρηδες των λαών, ο πρέσβης των ΗΠΑ και οι υπουργοί “επόπτες” είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι μας να γίνει υποδομή πολέμου και επεμβάσεων.

 

 

 

Συγκέντρωση   διαμαρτυρίας στο Φάρο την Πέμπτη 23/7 19:30

Προηγούμενο άρθροΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Όχι στη διαδικασία ξεπουλήματος και μετατροπής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4οs αγώνας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ MOTO CROSS