Ο Παναγιώτης Μανής με την κάμερα του OPEN βρέθηκαν μέσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Νέα Βύσσα, εκεί όπου παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις που γίνονται στην τουρκική πλευρά

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Νέα Βύσσα Έβρου έχει σημάνει συναγερμός. Ο χειριστής έχει εντοπίσει στην κάμερα δύο ύποπτα λεωφορεία γεμάτα με κόσμο στην τουρκική πλευρά και ενημερώνει άμεσα την περίπολο για να τα ελέγξει. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μανή για το OPEN TV, όπως διαπιστώνεται, επρόκειτο για εργάτες που βοηθούν στις αγροτικές εργασίες και ο συναγερμός λήγει.

Οι αστυνομικοί που ελέγχουν τις κάμερες, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, αφού επιτηρούν συνεχώς όλα τα σημεία του φράχτη από τις Καστανιές μέχρι τη Νέα Βύσσα. «Εχουμε πλήρη εικόνα του τουρκικού εδάφους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χειριστές να βλέπουν αν από την τουρκική πλευρά πλησιάζουν παράνομοι μετανάστες στην τουρκική όχθη», αναφέρει στο OPEN TV ο αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας, Πασχάλης Συριτούδης.

Με περισσότερες από 20 κάμερες διπλού αισθητήρα, ημερήσιες και θερμικές για τη νύχτα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν κάθε κίνηση. Με άλλες κάμερες παρακολουθεί ολόκληρη την περιοχή και ο Στρατός. Οι δύο στρατιωτικοί χειριστές που βρίσκονται σε διπλανό χώρο, είναι σε άμεση συνεννόηση με τους αστυνομικούς συναδέλφους τους, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων. Είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» των ελληνικών Δυνάμεων που φυλούν τα σύνορα.

Την ίδια ώρα οι 400 και πλέον αστυνομικοί που ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έπιασαν ήδη δουλειά. Εχουν παραταχθεί στις Καστανιές και σε τρία σημεία στον νότιο Εβρο. Στα σημεία, δηλαδή, από τα οποία είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν μετανάστες σε ελληνικό έδαφος.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ : «Εμμονή σε μια απόφαση κόντρα στη βούληση του λαού»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δερμεντζόπουλου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην ΠΕ Έβρου