Ποδαρικό με «ψαλίδι» για αρκετές χιλιάδες διπλοσυνταξιούχους που εισπράττουν μια σύνταξη από δικό τους δικαίωμα (π.χ. γήρατος ή αναπηρίας) και μια σύνταξη χηρείας κάνει το 2022.

Στο παρά πέντε του νέου έτους, ο υφυπουργός Εργασίας με διευκρινιστική εγκύκλιο για τις μειώσεις και  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών και στους νυν συνταξιούχους.
Χαμένη βγαίνει μερίδα διπλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν μια σύνταξη από δικό τους δικαίωμα (π.χ. γήρατος ή αναπηρίας) και μια σύνταξη λόγω θανάτου (σύνταξη χηρείας) – Χάνουν έως και 268 ευρώ από την Πρωτοχρονιά.

Η εγκύκλιος ανακοινώθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2021 η οποία φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου. Δημοσιοποιήθηκε… στις 30 Δεκεμβρίου, με στόχο να περάσει κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ, δηλαδή όταν ήδη είχε κλείσει η ύλη στα πρωτοχρονιάτικα φύλλα των εφημερίδων και τα εορταστικά προγράμματα των ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών ΜΜΕ απέκλειαν, όπως άλλωστε το απέδειξαν, οποιονδήποτε επικριτικό σχολιασμό στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Όλα αυτά σε μία περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας, την εκτόξευση της ακρίβειας και την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση  της ΝΔ με τις αποφάσεις της οδηγεί σε συνεχή φτωχοποίηση των νοικοκυριών, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων.

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα, τελικά, η συνάντηση του Έλληνα και του Σαουδάραβα ΥΠΕΞ
Επόμενο άρθροΈβρος: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι