Τη βελτίωση της διαδικασίας και των ποσών αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την οζώδη δερματίτιδα, ζητά ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Δημοσχάκης θεωρεί σημαντικό να ξεκινήσουν προγράμματα επανασύστασης των κοπαδιών, προτείνοντας, μάλιστα, να αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ακόμα και από το ΕΣΠΑ. Ο βουλευτής καλεί το αρμόδιο υπουργείο να ενεργοποιηθεί προς δύο κατευθύνσεις: Την ενεργή, αναπτυξιακού χαρακτήρα, ενίσχυση της κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας, ειδικά για τους κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί και θέλουν να προχωρήσουν σε ανασύσταση των κοπαδιών τους και την προώθηση της πρόληψης και προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής, στην οποία μπορεί να συμβάλει η λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα, καθώς και η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην περιοχή.

www.agrotypos.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε το πρόγραμμα Συνεδρίου “Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α.-Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων”
Επόμενο άρθροΟ Μουζάλας εξυμνεί την Μέρκελ για το προσφυγικό!