Σε λίγες ώρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα στην έδρα του νομού καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τις λοιπές πόλεις – έδρες δήμων από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της αριθμ. 52749/28.09.2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/6.10.2006) υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό σειράς προβαδίσματος. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε γενικά τα εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021. 

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής: 

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου. 

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. 

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, στο ναό, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμο.

Ώρα 12:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 Άρθρο μόνο, σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, τον εκπρόσωπο της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Α.Μ.Θ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ       ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο21 νέες οδωνυμικές πινακίδες με αναφορές στους ήρωες του 1821 τοποθετούνται στους δρόμους του Δήμου Αλεξανδρούπολης 
Επόμενο άρθροΕλληνικό χρέος: Η χώρα χρωστάει τρεισήμισι φορές… τον εαυτό της…